blogExchanges

Nieuwe cryptocurrency in BLOX: ICON (ICX)

By 18 november 2020No Comments

Er is weer een nieuwe munt bijgekomen in de crypto-app BLOX. De Nederlandse app voegt het Zuid-Koreaanse ICON (ICX) toe aan het aanbod.

Wat is ICON?

ICON (ICX) is een cryptocurrency die gebruikt kan worden voor real-time betalingen, daarnaast kan het protocol ICON blockchains verbinden met andere blockchains in het ICON Network.

In de whitepaper staat: “Het ICON-project heeft tot doel een gedecentraliseerd netwerk op te bouwen dat onafhankelijke blockchains met verschillende regeringen transacties uitvoeren zonder tussenpersonen.” Het doel is om een platform te bouwen waarop bedrijven uit verschillende industrieën (bijv. gezondheidszorg, verzekeringen, financieel, onderwijs, handel) kunnen communiceren en transacties kunnen uitvoeren op één enkel netwerk.

Dat klinkt heel ambitieus, maar gelukkig kan ICON het ook waarmaken. Verschillende sectoren in Zuid-Korea maken al gebruik van ICON. En dat zorgt ervoor dat de munt ICX in trek is.

Iconische prijsactie

De ICO van ICON liep tot oktober 2017 en vanaf dat moment werd ICX aangeboden op de verschillende beurzen. De introductieprijs op die eerste dag (28 oktober 2017) was 0,39 euro. Op 6 november was de waarde alweer gestegen naar 1,56 euro. Dit was tijdens de bullrun waarin je met elke cryptocurrency goed geld kon verdienen. Binnen twee weken zakte ICX echter naar 0,86 euro, maar dat bleek slechts een korte verstoring.

Op 9 januari 2018 behaalde ICX zijn hoogste punt ooit, de koers steeg naar 11,03 euro! Dat bleek een mooi verkoopmoment, want sinds november 2018 beweegt de koers zich in een kanaal tussen 0,25 en 0,35 euro, met hier en daar een uitschieter. Een van de uitschieters was afgelopen zomer, de koers steeg naar 0,67 euro.

Zoals je in de koersgrafiek hierboven kan zien, respecteert ICX het kanaal tussen 0,25 en 0,35 euro ook dit jaar.

Download BLOX

BLOX is de alles-in-één cryptocurrency app voor je smartphone. Handel bliksemsnel in de populairste cryptomunten. Of je nu voor een euro koopt of duizend euro kwijt kan, jij bepaalt je inleg. En ben je jouw telefoon verloren? Geen probleem, het enige wat iemand kan doen is het geld overmaken naar je eigen bankrekening. Meer weten?

Download de app hier:

De Nederlandsche Bank keurt BLOX goed

Twee weken geleden kreeg BLOX te horen dat De Nederlandsche Bank de crypto app heeft toegevoegd aan het cryptoregister. Door de opname in het register kan BLOX verder bouwen aan de toekomst en meer particulieren op een simpele manier kennis laten maken met bitcoin.

Daarnaast heeft de app vorige maand een facelift gekregen. Het design van BLOX is vernieuwd en de app werkt nog sneller en is nog simpeler.

Leave a Reply