blog

Dit is waarom ICON (ICX) met 40 procent kan stijgen

By 18 november 2020No Comments

Vanaf vandaag koop je ICON (ICX) via de alles-in-één app BLOX. Maar wat kunnen we van ICX verwachten? Is het een goed moment om de coin te kopen? Laten we snel maar de grafieken induiken!

Einde dalende trend

Om maar met de deur in huis te vallen, de ICON koers bevindt zich al sinds begin september in een dalende trend. Maar misschien komt daar binnenkort verandering in. We zien namelijk twee lichtpuntjes op de daggrafiek hieronder. 

Ten eerste brak ICON uit de zwarte dalende trendlijn. Al sinds midden september lukte het de koers niet om uit de zwarte trendlijn te breken. Op 6 november brak de prijs er wel uit, dit kan het einde betekenen van de dalende trend.

Ten tweede ziet de Relative Strength Indicator (RSI) er goed uit. Deze indicator die het momentum van de koers meet zie je onder de koersgrafiek. Het is de lijn die in de paarse band beweegt. Begin november maakte de ICON koers een dalende beweging, tegelijkertijd steeg de RSI juist. Dat noem je divergentie, en deze vorm van divergentie is positief voor de koers.

ICON kan met 40 procent stijgen

Op dezelfde grafiek zien we dat de ICON koers uit een falling wedge is gebroken. Dat is een koersformatie met twee dalende trendlijnen die elkaar opzoeken. Op de grafiek zie je deze in het zwart. Het koersdoel van een falling wedge is zo groot als de opening aan de linkerkant. In dit geval betekent dit dat ICON naar 0,46 dollar kan gaan, of 0,39 euro. Dat lijkt weinig, maar vanaf de bovenste zwarte lijn gaat het om een stijging van maar liefst 40 procent! 

Wat verwachten we van de komende dagen?

Voltooit ICON de falling wedge, dan kan je veel winst verwachten. Maar voorlopig heeft de koers nog moeite om het koersdoel te bereiken. Daarom beschrijven we twee scenario’s: bullish (positief) en bearish (negatief).

Bullish
In het positieve scenario stijgt ICON met 40 procent om het doel van 0,46 dollar (0,39 euro) te bereiken. Dat is de groene lijn op de grafiek hierboven.

Bearish
Maar daalt ICON? Dan wordt 0,34 dollar (0,29 euro) de ondersteuning. Dat is de oranje lijn op de grafiek, die ICON de afgelopen dagen meerdere malen getest heeft.

Blijkt dit steunpunt niet haalbaar, dan is 0,31 dollar (0,26 euro) de volgende ondersteuning. Dat is de rode lijn op de grafiek, dit komt overeen met de bodem op 4 november.

Leave a Reply