blog

Rapper Kanye West lanceert (voorlopig) geen NFT’s

By 1 februari 2022No Comments

Komt er een Kanye West NFT? Niet als het aan Kanye zelf ligt. Je moet het hem in ieder geval niet meer vragen. Op Instagram liet de rapper geen spaan heel van NFT’s. En aan de andere kant zette Kanye de deur toch op een kier. Hoe zit het nou, Kanye?

Zelfgeschreven brief

Hieronder zie je de post van de Amerikaanse rapper. Met stift geschreven en overal hoofdletters, neemt Kanye een duidelijk standpunt in: ‘Mijn focus is om echte producten te bouwen in de echte wereld. Echt eten, echte kleren, echt onderdak (?). Vraag me niet om een f*cking NFT te maken.’

Toch is het einde van de brief nogal cryptisch. Helemaal schrijft West namelijk: ‘Vraag het me later.’ Wie weet, in de toekomst dus!

Wat is een NFT?

Een NFT is een unieke token, met een waarde gekoppeld aan een object. Dat kan van alles zijn. Denk bijvoorbeeld aan een kunstwerk, een albumhoes, een voetbalplaatje of een videoclip. Door een NFT te bezitten kan jij aantonen dat je de eigenaar bent van dit object. En stijgt de NFT in waarde? Dan kan je ervoor kiezen om hem door te verkopen met winst.

Verschillende artiesten doen al ‘iets’ met NFT’s. Van Rapper Snoop Dogg is bekend dat hij zelfs een eigen NFT heeft uitgebracht, in samenwerking met artiest Coldie. Daarnaast is hij zelf ook niet vies van een investering hier en daar. Zo is hij namelijk trots bezitter van een aantal Bored Apes.

Ook andere celebrities duiken gretig in de wereld van NFT’s. Bijvoorbeeld Jimmy Fallon, presentator van de Tonight Show. Sinds november heeft Fallon een profielfoto van een Bored Ape NFT. Op OpenSea zie je dat Fallon destijds 46,6 ETH heeft betaald. Dat is goed voor ongeveer 224.000 dollar (198.936 euro) tegen de ethereum koers van dat moment.

Kanye de rapper in dit illustere rijtje zetten? Voorlopig even niet, maar zeg dus nooit nooit.

Leave a Reply