blogExchanges

Premiejagers opgelet: 100.000 dollar voor overtuigen hacker na diefstal van 24 miljoen

By 26 oktober 2020No Comments

Harvest Finance, een protocol voor gedecentraliseerde finance, looft een premie van 100.000 dollar uit om een hacker te vinden en over te halen om gestolen fondsen terug te sturen. De hacker heeft 24 miljoen dollar buitgemaakt door wat slimmigheden met een smart contract van een liquiditeitspool.

Bekende aanvaller

In een tweet van 26 oktober schrijft Harvest Finance dat er tot nu toe genoeg gegevens zijn om de aanvaller te identificeren, die bekend is in de cryptogemeenschap.

Hack van 24 miljoen dollar

De premie van 100.000 dollar van Harvest Finance komt kort nadat het protocol eerder op de dag was gehackt, waarbij een aanvaller naar verluidt ongeveer 24 miljoen dollar verkreeg uit Harvest Finance-pools door een ruil voor renBTC (rBTC). Harvest Finance bevestigde vervolgens de hack en reageerde dat het protocol actief werkt aan het verhelpen van de economische aanval op de stablecoin- en BTC-pools.

Deel teruggestuurd

Nadat de hacker 24 miljoen dollar buitmaakte, stuurde hij of zij 2,5 miljoen dollar terug in de vorm van Tether (USDT) en USD Coin (USDC). Harvest Finance zegt dat dit verdeeld wordt, naar rato, onder de getroffen liquiditeitsproviders.

Harvest Finance werkt samen met Ren Protocol om de hack te onderzoeken. Ze zijn er in geslaagd om de bitcoin adressen te identificeren waar het geld naartoe is overgemaakt. Vertegenwoordigers van Harvest Finance vroegen vervolgens grote beurzen, waaronder Binance en Coinbase, om de vermeende gestolen fondsen te bevriezen.

Overtuig met je woorden

Het is overigens niet de bedoeling om de hacker aan de schandpaal te hangen, die 100.000 dollar is bedoeld om de gestolen fondsen terug te krijgen. Dus kun je de hacker overtuigen met je zoetgevooisde woorden om 24 miljoen dollar terug te sturen? Dan word je daar voor beloond.

Op het moment van publicatie is de FARM-token van Harvest Finance de afgelopen 24 uur met ongeveer 60% gedaald. De totale opgesloten waarde in het Harvest-protocol daalde ook hard van meer dan 1 miljard dollar op 25 oktober tot ongeveer 570 miljoen dollar, volgens gegevens van DeFi Pulse.

Leave a Reply