blog

Peter Schiff: Bitcoin zakt onder 3.200 dollar, goudkoorts nog in bullmarkt

By 15 juli 2020No Comments

Je hebt bitcointegenstanders en je hebt Peter Schiff. Volgens de fervent goudliefhebber kan de bitcoin koers niet ver genoeg zakken. Hij gelooft dat de bitcoin prijs nog onder de 3.200 dollar kan komen. Anderen zijn positiever, er bestaat ook een kans dat bitcoin de koers van goud volgt en omhoog schiet.

Bodem ligt onder 3.200 dollar

Peter Schiff tweette enkele dagen geleden het volgende: “Goud staat niet op recordhoogte, maar bevindt zich in een bull market. Het is al aan het stijgen sinds de bodem van december 2015, en staat sinds deze week op het hoogste punt in negen jaar. Maar bitcoin is in een bear market. Het vond een bodem in december 2018, maar de rally piekte in juni 2019. De koers is nog steeds 40 procent lager dan het hoogtepunt.”

Daarop vroeg een cryptoliefhebber: “Dus jij zegt dat bitcoin de bodem heeft gevonden in december 2018?”

Peter Schiff reageert door te zeggen dat deze bodem niet houdbaar is: “Tot nu toe. Dit dieptepunt zal niet langer standhouden. De bitcoin bear market gaat nog langer duren.”

Bitcoin kan goud volgen

Andere analisten zijn dan weer positief. Trader Ethereum Jack het op dat de koers van bitcoin veel gelijkenissen vertoont met de goudkoers. Er is één belangrijk verschil, en dat is dat de goudkoers wel al naar boven is uitgebroken. Maar volgens Ethereum Jack is het maar een kwestie van tijd voordat bitcoin ook volgt: “Loopt Bitcoin achter op goud?”

Het is verder opvallend stil op Twitter als het gaat over bitcoin. Dat is ook niet gek, al wekenlang beweegt de prijs zijwaarts. Volgens sommigen is dit stilte voor de storm, maar niemand weet wanneer de storm echt aantrekt.

Als we analist Scott Melker moeten geloven, kan je op dit moment beter handelen in altcoins. Althans, voor nu. Voorlopig is dat ook geen slecht advies, Chainlink bereikte vandaag bijvoorbeeld opnieuw een all time high.

Deze tweet van Willy Woo zegt misschien nog wel het meest over wat crypto-twitter denkt over bitcoin. Wanneer gebeurt er weer iets spannends?

Leave a Reply