Bitcoinblog

De koers van bitcoin (BTC) volgens Stef: Sideways en altcoin run?

By 15 juli 2020No Comments

Bitcoin is in de afgelopen weken flink gedaald, als we kijken naar het marktvolume. We zijn vanaf de week van 1 juni naar vorige week van $12 miljard naar iets minder dan $7 miljard aan volume gegaan. Wat houdt dat in? Heel simpel: geen nieuw geld, dus geen significante stijging. Daarnaast moet er volume wise nog flink wat gebeuren willen we de weekly breken op $9.300.

Bitcoin op de wekelijkse grafiek

We zien de afgelopen week dat de koers van bitcoin tussen de $9.300 en $9.100 (uitschieters daargelaten) aan het rangen. Ook afgelopen dagen zien we dat bitcoin redelijk sideways-bewegingen aan het maken is. Dit is goed geweest voor altcoins, deze zijn dan ook vorige week flink gestegen, en wellicht krijgen we nog een week waarin alts die nog niet gestegen zijn wat kunnen laten zien. Vooralsnog is er echter niets aan de hand voor bitcoin. Echte problemen beginnen pas als we de $8.700-grens gaan verliezen als support. Maar zoals gezegd zijn we daar nog niet, dus heeft het weinig nut om daar nu naar te kijken. Mochten we gaan stijgen en we gaan richting weerstand, dan zou ik pas een long openen boven $9.800, als er nieuw volume is! 

– Advertentie –

bitcoin_BTC_koers_analyse_15_juli_2020_grafiek

Bitcoin op de dagelijkse grafiek

Als we naar de dagelijkse grafiek kijken zien we dat er goed gebounced is op support; op de dollar zogezegd. De vraag is “waar gaan we nu naar toe?” We zijn zoals verwacht richting de $9.300 gegaan, maar daar net niet gekomen. Mijn verwachting is dat deze stijging eigenlijk alleen bedoeld is om de late shorters onderwater te laten staan, en ze dus zo eruit te stoppen of te liquideren. Er is met deze stijging niet heel veel positief volume gemoeid, namelijk $12 miljoen met $184 miljoen marktcontracten en daarna een daling die werd gepaard met een negatief volume van $15 miljoen met $48 miljoen aan contracten; je ziet dat een fractie van het aantal marktorders is nodig om de stijging direct af te slaan. Ben ik bearish? Volume-technisch zeker. Zie de grafiek voor meer info.

Bitcoin op de 4-uurs grafiek

Op de 4-uurs grafiek verandert er niet veel. Mijn verwachting is dat we naar het punt van controle kunnen gaan en daar worden afgewezen; deze ligt rond $9.285. Daarnaast hebben we daar ook het golden pocket liggen van Fibonacci welke ik verwacht dat die een resistance zal bieden. Zoals gezegd, we zijn hier in de buurt gekomen en zijn daar net niet gekomen, dit komt omdat de stijging op laag volume was en ik verwacht dat als er geen groot volume inkomt, dat deze stijging tijdelijk was en uiteindelijk de weekly van $8.700 gaan testen. Vergeet niet dat we van $10.500 afkomstig zijn en we al die tijd geen higher highs hebben geprint op de chart. Daarnaast is ook het volume week in week uit minder geworden.

Conclusie

Bitcoin is op korte termijn bearish, zolang er geen nieuw volume inkomt. Er moeten marktorders worden gekocht of verkocht, anders blijven we sideways gaan. Uiteraard is dit positief voor altcoins op de korte termijn. Deze en vorige week was al een mooie altcoin week, en hebben we veel mooie stijgingen gezien zoals de all time high van LINK/BTC.

Je vraagt je uiteraard af, hoe ik aan die volumedata kom? Hoe weet ik waar er veel orders liggen. Hoe weet ik welk order block wél werkt en waar we vrij zeker doorheen gaan? Hoe kan ik zien als we in een range zitten waar we volume-technisch worden opgevangen en waar we resistance gaan zien? En nee dat kan je niet zien aan wat candles op TradingView, waar dan wel?  Dat leg ik allemaal uit in mijn leerprogramma. Het meest uitgebreide programma om van beginner naar een professionele trader te gaan die consistent winst maakt! Je kan mij daarover een persoonlijk bericht sturen op Telegram. Stuur het naar: @cryptodinero01.

– Advertentie –

Leave a Reply