blog

Bitcoin logo pronkt op NASCAR race auto van Cash App

By 15 juli 2020No Comments

Je ziet bitcoin op steeds meer plekken. Eerder pronkte het bitcoin logo op het shirt van Premier League voetbalteam Watford, en sinds kort ook op een NASCAR-raceauto. Twitterbaas Jack Dorsey is eigenaar van de Cash App, en zij sponsoren NASCAR-coureur Darrel “Bubba” Wallace.

Op de tweet van Jack Dorsey zien we dat het bitcoinlogo te vinden is op de achterkant van de auto:

Enige Afro-Amerikaanse NASCAR-coureur

Bubba Wallace staat bekend als de eerste en enige Afro-Amerikaanse NASCAR-coureur. Dat erkent hij zelf ook: “Omarm het, accepteer het, en geniet van de reis.”

In Amerika is de coureur recent in het nieuws gekomen, want volgens verschillende media heeft de NASCAR de Confederate flag verwijderd op aandringen van Wallace.

De confederate flag was een van de drie nationale vlaggen van de Verenigde Staten. In de zuidelijke staten wordt de vlag soms nog steeds gevoerd, maar het gebruik van de vlag is controversieel. Dat komt doordat verschillende racistische groeperingen zoals de Ku Klux Klan de vlag ook gebruiken.

Daarnaast heeft Wallace de krantenkoppen gehaald toen hij zei dat hij een strop had gevonden in de garage van zijn team. Dat bleek later een stuk touw te zijn waarmee je een deur kan openen. Beide zaken vielen bij president Trump in het verkeerde keelgat:

Bitcoin als protest

Maar wat heeft dit met bitcoin te maken? Nou, verschillende cryptoliefhebbers zien de samenwerking tussen Cash App en Wallace als iets positiefs. Zij verwachten dat de koers door deze samenwerking kan gaan stijgen.

Volgens Reddit-gebruiker degentrader69 gaat de bitcoin koers eind deze week naar 100.000 dollar door deze samenwerking (of hij serieus is kunnen wij niet zeggen). Twitteraar Main Street Investor is gematigder, volgens hem kunnen tweets van Trump juist zorgen voor een katalysator waardoor mensen nog meer bitcoin gaan kopen. Dat kan de prijs drijven naar 20.000 dollar.

Leave a Reply