blog

Technische analyse: Cardano (ADA) kan met 25% stijgen naar 0,15 euro

By 15 juli 2020No Comments

Vanaf vandaag is Cardano (ADA) verkrijgbaar via de alles-in-één cryptocurrency app BLOX. Waar moet je op letten bij het kopen en verkopen van ADA? Voor deze gelegenheid een technische analyse over Cardano, zodat jij goed voorbereid kan traden!

Check de website van BLOX

Update van Cardano en ijzersterk herstel na corona

Al weken op rij doet de koers van ADA het goed. Dat kan onder andere te maken hebben met de langverwachte release van het nieuwe protocol van Cardano, Shelly. Investeerders kunnen hun ADA inzetten (staken) en hiervoor beloningen ontvangen. Dit kan zorgen voor een hogere vraag naar de munt en dus een hogere prijs.

En dat de prijs is gestegen is een understatement. Cardano heeft zich ijzersterk hersteld van de coronacrash in medio maart. Vanaf het dieptepunt is ADA met 650 procent in waarde gegroeid! Dat zie je hieronder terug op de dollargrafiek.

Koers beweegt in een kanaal

Al sinds maart beweegt ADA vrijwel alleen nog maar omhoog. De koers beweegt zich sindsdien in een stijgend kanaal, tussen twee oplopende trendlijnen in.

Dat zie je goed terug op de grafiek hieronder. De onderste trendlijn dient elke keer als ondersteuning, de bovenste trendlijn is tweemaal een sterke weerstand gebleken.

De afgelopen twee weken is ADA met maar liefst 86 procent gestegen, maar op dit moment vindt de prijs even weerstand bij de bovenste trendlijn. Wat gaat er daarna gebeuren?

Driehoek bepaalt het koersdoel voor komende dagen

We zoomen iets in op de grafiek, elke candle stelt nu vier uur voor. Binnen het kanaal beweegt de prijs van ADA zich in een driehoek. Breekt de koers uit de driehoek? Dan is het koersdoel zo groot als de ‘opening’ van de driehoek aan de linkerkant.

In dit geval leidt dat tot twee koersdoelen: in het positieve scenario stijgt ADA naar 0,167 dollar (0,15 euro), maar als de prijs zakt dan wordt 0,096 dollar (0,084 euro) het volgende doel. Dit komt ongeveer overeen met de onderkant van het kanaal, welk ook op de grafiek te zien is.

Trend lijkt nog even door te gaan

Zolang de Cardano koers omhoog stuitert vanaf de onderkant van het kanaal, blijft de sterke stijgende trend intact. Op dit moment ziet het er nog niet uit dat ADA aan de onderkant van het kanaal uitbreekt. Investeerders lijken zich op te maken voor Proof of Stake door middel van het Shelley protocol, en dit doet de vraag naar Cardano goed.

Cardano (ADA) koop je op BLOX

Cardano kopen? Dat kan via de alles-in-één cryptocurrency app BLOX! Handel in de populairste crypto’s, waar en wanneer je maar wil. Zie je een goed moment? Koop dan direct je favoriete crypto. Verkopen gaat net zo makkelijk, je kunt je winst direct overmaken naar je bankrekening.

Download BLOX voor AndroidDownload BLOX voor Apple

Leave a Reply