blog

PayPal begint met cryptocurrency trading voor VS, maximaal 20.000 dollar per week

By 13 november 2020No Comments

Donderdag kondigde betaalgigant PayPal aan dat cryptocurrency trading en betalen met cryptocurrency live is gegaan voor alle klanten in de Verenigde Staten die daarvoor in aanmerking komen. Dat laat PayPal in een persbericht weten. Net als met Picnic is er sprake van een wachtlijst, dus nog niet iedereen kan handelen in cryptocurrency met PayPal.

In eerste instantie 20.000 dollar per week

Cryptocurrency handel is mogelijk tot een limiet van 20.000 dollar per week. Dat is dubbel zoveel als de oorspronkelijk aangekondigde 10.000 dollar per week. Begin 2021 moet cryptocurrency trading en betalingen voor heel Amerika beschikbaar zijn. Uiteindelijk is PayPal van plan om wereldwijd bij 26 miljoen winkeliers crypto-betalingen beschikbaar te stellen.

Dan Schulman is CEO van PayPal, hij merkt op dat de verschuiving van crypto wordt gedreven door wat hij ziet als een “onvermijdelijke” verschuiving naar virtuele valuta:

“De verschuiving naar digitale vormen van valuta is onvermijdelijk en brengt duidelijke voordelen met zich mee op het gebied van financiële inclusie en toegang; efficiëntie, snelheid en veerkracht van het betalingssysteem; en de mogelijkheid voor overheden om snel geld uit te keren aan burgers.”

Gereguleerd in New York

Als onderdeel van PayPal’s crypto diensten ontving de betaaldienst de eerste voorwaardelijke Bitlicense van het New York Department of Financial Services, een belangrijke financiële toezichthouder in de Verenigde Staten.

Een veelgehoorde kritiek op de dienst van PayPal is dat het niet mogelijk zou zijn om cryptocurrency’s te versturen naar een eigen wallet. Je kan cryptocurrency kopen, verkopen, beheren en betalen in winkels, maar uiteindelijk kan je alleen dollars of andere fiat valuta uit je account halen.

Bitcoin is groter dan PayPal

Het is bijzonder dat PayPal bitcoin heeft omarmd als digitale valuta. Aan de andere kant is het misschien ook wel onvermijdelijk. Kijk je naar de totale marktwaarde, dan zie je dat bitcoin met 300 miljard dollar nu al groter is dan PayPal. Dit blijkt uit de website AssetDash. Ook laat bitcoin giganten achter zoals Walt Disney, Coca-Cola en Adobe.

Leave a Reply