Bitcoinblog

Bitcoin pullback in de maak? Bewaar je geduld!

By 13 november 2020No Comments

In oktober en november zijn er mooie schoencadeautjes uitgedeeld. Sinds begin oktober zagen we vanaf de $10.600 een mooie uitbraak en de bitcoin koers heeft daarna het momentum kunnen vasthouden.

Nu de sint weer bijna in het land is zullen veel mensen zitten te wachten op het klapstuk. Ik denk ook zeker dat er richting december voor de achterblijvers mooie kansen gaan komen. Dit zal slecht nieuws zijn voor de mensen die aan de FOMO (fear of missing out) hebben toegegeven en rond de huidige prijs hebben toegeslagen.

– Advertentie –

Deze week konden we mooi van dag tot dag de members op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen. Bitcoin volgde heel mooi de uitgestippelde route! We zijn nu op een punt aangekomen waarop het niet gek is om wat winst te nemen en te kijken waar de koers support gaat vinden. Uiteraard zal dat het koersniveau zijn om weer wat meer bitcoin terug te kopen.

bitcoin_pullback_in_de_maak_heb_geduld_grafiek_dagelijksAfbeelding 1: dagelijkse grafiek van bitcoin (BTC) op cryptocurrency exchange Coinbase

Zoals hierboven te zien is op de dagelijkse grafiek begint de relative strength index (RSI) wat tekenen van zwakte te vertonen. Dit, samen met de 3-dagelijkse grafiek (dadelijk meer hierover), zou de pullback van de koers kunnen gaan inluiden. Dat hoeft uiteraard niet te betekenen dat bitcoin helemaal terug gaat naar bijvoorbeeld $6.000. Echter, een flinke adempauze lijkt er wel even aan te komen. Op dit moment lijkt een pullback naar de $13.000 een logische vervolgstap.

Overigens is op bovenstaande afbeelding nog absoluut te zien dat er nog ruimte zit. We zouden nog wel één swing naar boven kunnen maken. Uiteindelijk is jouw persoonlijke plan uiteraard doorslaggevend in de bepaling wat nu slim is om te doen.

bitcoin_pullback_in_de_maak_heb_geduld_grafiek_drie_dagelijksAfbeelding 2: 3-dagelijkse grafiek van bitcoin (BTC) op cryptocurrency exchange Coinbase

Hierboven is goed te zien dat de RSI op de 3-dagelijkse grafiek extreem hoog staat. Als je terugkijkt naar de vorige punten hebben we vanuit die waarden vaak een goede pullback gezien. Het betekent dus niet dat bitcoin helemaal in elkaar hoeft te zakken; alleen dat een moment van consolidatie en zoeken naar support waarschijnlijk aanstaande is.

Normaal zou ik nu al wel wat orders plaatsen op strategische punten. Gezien de hele situatie wereldwijd houd ik toch ook wel de optie open dat we aanzienlijk verder terug kunnen vallen. Vandaar dat ik dat wat nu verkocht is, pas weer ingekocht gaat worden als ik daarvoor in de grafieken signalen zie.

Ik ben heel benieuwd wat we de komende dagen/weken voor de kiezen gaan krijgen. Heel fijn weekend en tot volgende week!

– Advertentie –

Leave a Reply