blog

Analyse: bitcoin piekt in december 2021

By 12 november 2020No Comments

Bitcoin staat aan het begin van een enorme bull run, en de piek zal in december 2021 bereikt worden. Althans, als het aan de bekende analist Willy Woo ligt.

Bitcoin is aan het opwarmen

Woo staat bekend om zijn analyses waarin hij data uit de blockchain vergelijkt met de bitcoin koers. Zo laat hij in onderstaande tweet de Relative Strength Index (RSI) zien, maar dan op basis van data uit de blockchain.

Woo ziet veel overeenkomsten met de data in begin 2017:

“De groene cirkel geeft aan waar we ons in deze macrocyclus bevinden. Dit is het begin van de grote bull run (voor het geval het nog niet duidelijk is),” zo laat hij weten.

Woo gaat verder: “Bitcoin’s on-chain Relative Strength Index is net aan het opwarmen. De rode verticalen zijn de bitcoin halvings, die zorgen voor een positieve schok in aanbod.”

Tijdens de bitcoin halving wordt de beloning voor bitcoin miners gehalveerd. Deze beloning is tegelijkertijd de instroom van nieuwe bitcoins op de markt. Meestal piekt bitcoin ongeveer anderhalf jaar na een bitcoin halving. Ofja meestal, in 2020 vond pas de derde halving plaats.

Woo had gelijk

In juli voorspelde Woo dat de bull run zou beginnen in het vierde kwartaal van 2020 en zouden lopen tot in 2021, iets wat tot nu toe is uitgekomen. Nu stelt hij voor dat deze cyclus over ongeveer een jaar is afgelopen.

“Mijn keuze zou december 2021 zijn. Net als de vorige keer moet ik verkopen om belasting te betalen,” antwoordde Woo op de vraag wanneer de volgende piek bereikt wordt.

2021 wordt het jaar van records

Woo is niet de enige die beweert dat bitcoin records kan breken in 2021. Raoul Pal en Tyler Winklevoss geloven beiden dat bitcoin uiterlijk in het eerste kwartaal van volgend jaar een nieuw hoogtepunt bereikt. Raoul Pal is CEO van Real Vision, en Winklevoss is mede-oprichter van cryptocurrency beurs Gemini.

Leave a Reply