blog

Oprichter van Ripple Jed McCaleb verkocht in april 54 miljoen XRP

By 4 mei 2020No Comments

Medeoprichter van Ripple Jed McCaleb verkocht in april meer dan 54 miljoen XRP. Kijkend naar zijn wallet heeft hij nog miljarden te verkopen.

Elke dag 1,8 miljoen XRP verkopen

TheCryptoAssociate concludeerde dit gisteren op basis van gegevens van de bekende walletadressen van McCaleb. Het lijkt of de mede-oprichter van Ripple zijn voorraad tokens regelmatig liquideert. Uit gegevens blijkt dat het walletadres dat vermoedelijk door McCaleb werd gebruikt om XRP te verkopen, vorige maand gemiddeld elke dag 1,8 miljoen tokens ontving. Het gaat om totaal 54.215.405 XRP. Deze vertegenwoordigen een waarde van 11,7 miljoen dollar.

Sleutelfiguur in crypto

McCaleb is een sleutelfiguur in de geschiedenis van cryptocurrency. Hij had een grote rol in de Mt. Gox exchange. Deze beurs bleek later gehacked en er lopen nog steeds rechtszaken van klanten die hun coins opeisen. Daarnaast heeft hij ook geholpen met de oprichting van Stellar, een directe concurrent van Ripple. Ook was hij mede-oprichter van OpenCoin in 2012, dat later Ripple werd.

Ripple werkt anders dan bitcoin, er zijn vooraf 100 miljard XRP ‘gecreeerd’. McCaleb kreeg 9,5 miljard XRP toegewezen van deze grote pot.

Deze grote voorraad munten heeft geleid tot controverse toen hij aankondigde zijn deel van XRP te willen verkopen, een verklaring waardoor de ripple koers binnen 24 uur met 40% daalde.

Rechtszaak en miljoen XRP

Later was er ook nog een rechtszaak tussen McCaleb en Ripple. Volgens TheCryptoAssociate krijgt McCaleb hierdoor zeven jaar lang miljoenen XRP per maand van Ripple.

Hij heeft in totaal ongeveer 7 miljard XRP ontvangen, dit is ongeveer 1,5 miljard dollar waard tegen de huidige marktwaarde.

Verkopen leiden tot lagere prijzen

Analisten denken dat de constante verkoopdruk van McCaleb ervoor zorgt dat de prijs van XRP onderdrukt wordt. Bovendien bevat de wallet van McCaleb nog steeds meer dan 76 miljoen XRP en worden er maandelijks miljoenen toegevoegd vanwege de overeenkomst met Ripple

Het is onduidelijk wat McCaleb met al dit geld doet. In april alleen al verdiende hij 12 miljoen dollar met het verkopen van XRP.

Leave a Reply