David Burkett leidt het project om Mimblewimble op het netwerk van Litecoin te implementeren. Hij zegt een functioneel testraamwerk gebouwd te hebben en is begonnen met het integreren nieuwe code.
Belangrijke mijlpaal
Burkett deelde op 1 mei een update op het forum van Litecointalk. Hierin schrijft hij dat een belangrijke mijlpaal heeft bereikt. Burkett beweert dat hij ook enkele end-to-end validatietests heeft uitgevoerd via het raamwerk.
Ik heb een functioneel testraamwerk ontwikkeld dat geldige headers, blokken en transacties bouwt. Ik heb nu een aantal (meestal) volledige end-to-end blokvalidatietesten gedaan.
In eerste instantie was de verwachting dat Mimblewimble tegen het einde van de zomer op het testnet van Litecoin zou kunnen draaien. Dit is een belangrijke stap in de richting van dat doel.
Ik ben ook begonnen met het integreren van de litecoin-codebase, te beginnen met de ConnectBlock-logica. Dit is het deel waar blokken worden gevalideerd om ervoor te zorgen dat geldige UTXO’s worden uitgegeven, geen dubbele uitgaven, enz. En het is ook verantwoordelijk voor het daadwerkelijk toevoegen van de blokken aan de blockchain.
Grin zet ook stappen
Burkett gaf ook een update over zijn andere project, Grin ++, dat zojuist de status van kandidaat-release v1.0.0 heeft behaald. Dat is groot nieuws, want dat betekent dat ze officieel bèta af zijn. Grin ++ is de eerste implementatie van het Mimblewimble-privacyprotocol en werd in januari van 2019 geïntroduceerd.
Mimblewimble werd voor het eerst gedeeld in 2016 op een bitcoinforum. Het bijbehorende whitepaper is geschreven door een persoon die handelde onder het pseudoniem Tom Elvis Jedusor. Wat de aandacht van de gemeenschap trok, was de Harry Potter-referentie. De naam van het protocol zelf is een ‘vloek op de tong’ in de beroemde filmserie.
Het protocol is bedoeld om de privacy, schaalbaarheid en fungibiliteit (inwisselbaarheid van coins) van blockchains te verbeteren door transacties in een CoinJoin te combineren. Hierdoor wordt de data in blokken gehusseld tot één grote brei aan invoer-, uitvoer- en handtekeninggegevens.
Wil je meer leren over MimbleWimble? Bekijk dan onderstaande video van Andreas Antonopoulos.