blog

Oprichter Guggenheim wil ‘Blockchain toren’ met NFT-museum bouwen in New York

By 27 mei 2021No Comments

Todd Morley is één van de oprichters van Guggenheim, een investeringsfonds met 270 miljard dollar (220 miljard euro) in beheer. Je kent hem misschien wel van deze uitspraak. In een interview met Bloomberg TV vertelt Morley dat hij een “blockchain toren” wil gaan bouwen in New York. De toren zal een draadloos netwerk uitzenden dat is ontworpen om “blockchain-gebaseerde communicatie en handel in de stad te verbeteren,” vertelt Morley aan BloomBerg TV.

Verbinding met verschillende blockchains

JDS Development Group zal de toren bouwen in samenwerking met Morley’s huidige project Overline Network. Overline ontwikkelt een interoperabiliteitsprotocol dat verschillende blockchains, waaronder Bitcoin, verbindt met de wereld van gedecentraliseerde financiering (DeFi).

Het is onduidelijk of Morley een geheel nieuw gebouw gaat neerzetten of een bestaand gebouw gaat hergebruiken. Volgens The Architect’s Newspaper zijn de ontwerpen die hij heeft gebruikt  “elders getoond,” en de “betrokkenheid van JDS Development wijzen er allemaal op dat het om dezelfde bijna complete toren gaat waar eerder naar werd verwezen.”

Proof-of-Distance (of ja, gewoon WiFi)

Het idee is dat met de hulp van Overline, dat gebruik maakt van een eigen consensusmechanisme genaamd Proof-of-Distance, iedereen binnen een bepaalde straal van de wolkenkrabber toegang zal hebben tot het netwerk. Of ja, wellicht een dure term voor WiFi, waar je ook gebruik van kan maken als je in de buurt bent.

In de toekomst kan het netwerk worden uitgebreid naar meer gebouwen in de stad:

“Overline Network heeft een nieuwe manier ontwikkeld om draadloze communicatie te decentraliseren die gebruikt kan worden met een snelheid die zelfs crypto mining mogelijk zou maken,” vertelt Morley.

Grootste NFT-museum

Maar daar wil Morley het niet bij houden, hij wil ook ’s werelds grootste NFT-museum bouwen.

Niet-vervangbare tokens, of NFT’s, zijn cryptografisch unieke tokens die gekoppeld zijn aan digitale inhoud zoals afbeeldingen of muziek, die een bewijs van eigendom leveren en digitale media schaars maken. Ze zijn de afgelopen maanden explosief in populariteit gestegen, met verkoopvolumes die de pan uit rijzen en NFT-kunstwerken die op veilingen records breken. Dit kunstwerk van Beeple werd bijvoorbeeld voor 69,4 miljoen dollar verkocht.

Leave a Reply