blog

OpenSea neemt Dharma Labs over om NFT’s voor euro’s te verkopen

By 19 januari 2022No Comments

NFT-marktplaats OpenSea heeft Dharma Labs overgenomen. Het is niet bekend welk bedrag hiermee gemoeid is gegaan. De verwachting is dat deze overname OpenSea moet helpen NFT’s te kunnen verkopen voor fiatgeld.

Wat is Dharma?

Dharma begon als een DeFi-lening-app waarmee gebruikers fiat konden storten om tokens op Uniswap te verhandelen. Sindsdien werkt Dharma veel samen met Uniswap en in 2020 werden de diensten zelfs geintegreerd in de DEX. Dharma heeft ook een enorme hoeveelheid UNI-tokens, waardoor ze veel invloed hebben op de gouvernance van Uniswap.

De app van Dharma wordt stopgezet. Hoogstwaarschijnlijk ontwikkelt OpenSea iets soortgelijks om gebruikers in staat te stellen ook NFT’s voor fiat te kopen en verkopen. Vooralsnog kan dat alleen voor crypto.

Ongeveer 120 miljoen dollar

De deal werd gisteren bekend gemaakt. Axios meldde dat de twee bedrijven eerder deze maand in gesprek waren en voegde eraan toe:

‘De voorwaarden van de deal worden nog steeds uitgewerkt, met de huidige geruchten over een all-stock deal met een waarde tussen 110 miljoen en 130 miljoen dollar.’

Dat is een flink bedrag, maar OpenSea is ook geen kleine jongen. Onlangs hield OpenSea een financieringsronde en hier werd de marktplaats gewaardeerd op 13,3 miljard dollar. 

Reuters schrijft dat verschillende bronnen zeggen dat de deal zou helpen ‘de ervaring van het kopen, maken en verkopen van NFT’s drastisch te verbeteren.’

Wisseling van de wacht

Door de overname wordt er in de managementlaag ook heen en weer geschoven. Alex Atallah, de huidige CTO van OpenSea, krijgt een nieuwe rol binnen het bedrijf. Hij gaat zich bezig houden met het beheren van de ontwikkeling van het Web3- en NFT-ecosysteem. 

Zijn functie zal worden vervuld door Dharma Labs Chief Executive Nadav Hollander. Laatstgenoemde werkte voorheen voor Coinbase en Google. Hollander over OpenSea: ‘Het bedrijf is praktisch met factor 1000 gegroeid van de ene op de andere dag als gevolg van de enorme explosie in NFT-markten in 2021.’

Hollander heeft er zin in: ‘We hebben nu de historische kans om een ​​echt generatieproduct te bouwen. Ik ben verheugd om me te concentreren op het opschalen van de technologie van OpenSea om te voldoen aan de benchmarks voor betrouwbaarheid, prestaties en uptime die de gebruikers verwachten en verdienen.’

Leave a Reply