blog

Gebruik je bitcoin als onderpand voor een hypotheek

By 19 januari 2022No Comments

De Amerikaanse start-up Milo introduceert ’s werelds eerste ‘crypto-hypotheek’. Met deze hypotheek kan iedereen over de hele wereld met bitcoin als onderpand onroerend goed kopen in de VS.

Bitcoin hoeft niet meer verkocht te worden

De meeste investeerders verkopen juist hun crypto om vastgoed te kopen, maar dat is volgens Milo niet meer nodig.

‘In plaats van je cryptovaluta te verkopen voor een aanbetaling om in aanmerking te komen voor een hypotheek, kun je met een cryptohypotheek je crypto gebruiken om in onroerend goed te investeren.’

Langlopende leningen

Op dit moment komen alleen klanten die bitcoin als onderpand willen gebruiken in aanmerking voor de hypothecaire lening van Milo. Vooralsnog biedt het bedrijf alleen leningen met een looptijd van 30 jaar.

Milo deelde dat er al een aantal leningen zijn verstrekt als onderdeel van de vroege toegangsfase, en verwacht dat de dienst de komende maanden beschikbaar zal zijn voor de meeste aanvragers op de wachtlijst.

Helaas is het nog niet helemaal duidelijk hoe het product dan in de praktijk werkt, hoeveel bitcoin nodig is om een lening te krijgen, en hoe ze omgaan met de volatiele dollarwaarde van BTC.

Spijt van verkopen bitcoin

Josip Rupena, CEO en oprichter van Milo, zei dat het idee kwam als reactie op het horen van talloze verhalen van mensen die hun bitcoin verkopen om vastgoed te kopen, om het later in waarde te zien stijgen.

‘De bestaande manieren voor crypto-investeerders om toegang te krijgen tot een hypotheek, zorgen voor onbedoelde belastingverplichtingen of nog erger, ze zien hun crypto in waarde stijgen.’

Vastgoed kopen in Amerika

Milo zegt dat de andere hypotheekoplossing van het bedrijf voor buitenlanders al miljoenen dollars aan leningen heeft opgeleverd en aanvragers uit meer dan 63 landen heeft. Dit betekent dat wij vastgoed in de VS kunnen kopen op afstand, we hoeven niet naar Amerika of een ambassade.

Het bedrijf is gevestigd in Miami en CEO Rupena vertelde over de bitcoin hypotheken op de Noord-Amerikaanse Bitcoin-conferentie op 17 januari. Uiteraard was burgemeester Francis Suarez van Miami ook aanwezig. De burgervader is een groot fan van crypto en hij noemde de bitcoin hypotheek een baanbrekende prestatie.

Milo haalde vorig jaar nog 6 miljoen dollar aan startkapitaal op bij investeerders.

Leave a Reply