blog

Novogratz gaat short op Tesla maar investeert in goud en bitcoin

By 2 februari 2020No Comments

Mike Novogratz, de oprichter, voorzitter en CEO van crypto handelsbank Galaxy Digital blijft bitcoin verkiezen boven altcoins. Dat zegt hij in onderstaand interview met Bloomberg. Ook gaat hij in op goud, het shorten van Tesla en blockchain.

Ga nooit short op Elon Musk

Vlak voordat Tesla  afgelopen woensdag de financiele resultaten van 2019 publiceerde, vond miljardair Novogratz het een goed idee om short te gaan op Tesla-aandelen. Heel gedurfd, want deze aandelen doen het in 2020 nog beter dan bitcoin! Novogratz keek naar de prijsgrafiek van Tesla en besloot de voorraad te shorten. Uiteindelijk bleek dit te gedurfd, want de cijfers van Tesla waren veel rooskleuriger dan vooraf werd verwacht waardoor de koers nog verder omhoog ging.

De grafiek zag er verschrikkelijk uit. Ik ging tegen mijn eigen regels in toen ik zei: beter ga je niet short tegen Elon Musk. Aandelen van Tesla voelen net als bitcoin. Het is geen fundamenteel verhaal meer. Dus de koers reageert op elk beetje goed nieuws.  I wacht een paar dagen om mijn shortpositie te sluiten zodat het niet teveel pijn doet. Maar het was geen geweldige ochtend.

Overeenkomst Tesla en bitcoin

Novogratz werd vervolgens door de interviewer gevraagd om uit te leggen wat hij bedoelt als hij zegt dat Tesla-aandelen op Bitcoin lijken. Novogratz zei:

Dus bubbels, er is een Tesla-bubbel. Er is geen twijfel over dat dit een bubbel is. Bubbels gebeuren rond dingen die normaal gesproken de wereld veranderen, Tesla’s zijn geweldig. Hij heeft allerlei technologie. Hij levert en dus is het verhaal zo krachtig dat het iedereen opzuigt. Het betekent niet dat het bedrijf eigenlijk zoveel waard is.

Dus ik was eigenwijs en probeerde de bovenkant van de bubbel te bepalen, en ik hield er een blauw oog aan over… Ik had beter kunnen wachten op de cijfers.

Hij gaat verder: “Eerst moeten we het virus uit China doorkomen, we zijn er nog niet. Dit zorgt voor veel volatiliteit. We weten het nog steeds niet. Behalve dat, zullen aandelen naar verwachting sneller gaan dit jaar. De aandelen kunnen parabolisch stijgen.”

Waarom hij nog steeds van goud en bitcoin houdt

De investeerder is al langer een pleitbezorger van bitcoin en beschouwt cryptocurrency dan ook als digitaal goud. Hij steekt zijn liefde voor bitcoin en goud dan ook niet onder stoelen of banken:

Ik ben nog steeds dol op goud. Ik hou nog steeds van Bitcoin omdat we teveel liquiditeit hebben en onze valuta in de loop van de tijd afwaarderen. Je moet wel van goud en bitcoin houden.

En Elon Musk? Die trollt lekker door over bitcoin.

Leave a Reply