blog

Nog 1 maand tot de bitcoin block halving: 100.000 dollar nog steeds mogelijk

By 14 april 2020No Comments

Nog minder dan een maand tot de bitcoin block halving! Rond 12 mei wordt de beloning voor bitcoin miners gehalveerd van 12,5 bitcoins naar 6,25 bitcoins per transactieblok. Deze beloning is tegelijkertijd de instroom van nieuwe bitcoins.

De bitcoin block halving heeft doorgaans een positieve impact op de bitcoinkoers, en volgens analist PlanB is bitcoin nog steeds op schema voor een koersstijging:

Indicatoren zijn positief

Eigenlijk zie je drie dingen op deze grafiek. De lijn met de gekleurde bolletjes is de bitcoinkoers. De kleur van de bolletjes geeft de Relative Strength Index (RSI) aan. Dat is een indexcijfer tussen de 0 en de 100 die het momentum van de koers weergeeft. Een lager cijfer geeft aan dat de koers in korte tijd flink is gedaald, vaak een teken dat de bitcoinkoers een bodem heeft gevonden.

De RSI is met 50 nu relatief laag. En dat is volgens PlanB een goed teken, zo net voor de bitcoin block halving. Het betekent dat de bitcoinkoers nog genoeg ruimte heeft om te stijgen.

De lichtgrijze lijn op de grafiek is het stock-to-flow model. Dit model geeft aan hoe lang het duurt om de huidige voorraad van bitcoin te verdubbelen. Over minder dan een maand wordt het aanbod van nieuwe bitcoin gehalveerd. Dit heeft gevolgen voor de stock-to-flow van bitcoin, die stijgt.

Volgens PlanB beweegt de koers van bitcoin mee met de stock-to-flow. Of in andere woorden: wordt het moeilijker om nieuwe bitcoin te vinden? Dan drijft dat de bitcoinprijs omhoog. Het model van PlanB houdt al ruim tien jaar stand. Blijft dat zo, dan kan de koers na de bitcoin block halving flink stijgen. Op basis van het model van PlanB kan de koers in dat geval naar 100.000 dollar gaan in 2021.

Wil je meer weten over de bitcoin block halving, bekijk dan onze video op YouTube:

Wat denk jij? Gaat de bitcoinkoers na de bitcoin block halving stijgen?

Leave a Reply