blog

Bitcoin zakt uiterlijk juli 2020 naar 3.200 dollar, aldus analyse uit gevangenis

By 14 april 2020No Comments

Ross Ulbricht zit momenteel een gevangenisstraf van twee keer levenslang uit vanwege zijn betrokkenheid bij Silk Road. Hij heeft dus genoeg tijd om na te denken over bitcoin en vanuit de gevangenis deelt hij zijn gedachten op papier. Hij schrijft dat bitcoin tot juni of juli 2020 kan zakken tot 3.200 dollar.

Technische analyse vanuit gevangenschap

Op 12 april werden zijn gedachten gedeeld op een Medium-account op zijn naam. De oprichter van Silk Road schreef dat de recente volatiliteit van bitcoin, en hij doelt dan met name op de daling van 12 maart, zal leiden tot een bearmarkt tot juni of juli 2020. Het zou echter tot volgend jaar kunnen voortduren.

De bull-market van het begin van bitcoin tot de piek van 20.000 dollar eind 2017 is voorbij. We bevinden ons nu in de laatste golf van de eerste bearmarkt van bitcoin, dit is de grootste tot nu toe.

Bitcoin kan nog zakken naar 3.200 dollar

Om zijn voorspelling kracht bij te zetten, verwees Ulbricht naar een voorspelling die hij in december deed. Hij zei dat een prijsdaling van bitcoin onder de 4.200 USD hoogstwaarschijnlijk zou leiden tot een bearmarkt. In dit scenario zegt Ulbricht dat de cryptocurrency een dieptepunt van 3.200 dollar zou kunnen bereiken.

Een break onder de low van 3.200 dollar zal een solide bevestiging hiervan zijn, waarna we zullen proberen te bepalen wanneer de final low binnen is. Dit zal een grote koopkans zijn. Als de prijs boven de piek van bijna 14.000 dollar stijgt, zullen we onze interpretatie opnieuw moeten evalueren, maar op dit moment lijkt dat een zeer onwaarschijnlijk scenario.

De pijn waard

Al volgen we zijn pessimistische voorspelling, de daaropvolgende bullrun blaast die van 2017 helemaal weg. Hij zegt dat je sterk in je schoenen moet staan om bitcoin te blijven kopen, maar de nieuwe hoogtepunten zullen dit het helemaal waard maken.

Sta jij stevig in je schoenen?

Koop Bitcoin

Ulbricht zit momenteel twee levenslange gevangenisstraffen uit zonder de mogelijkheid op voorwaardelijke vrijlating nadat hij schuldig is bevonden aan witwassen, hacken en samenzwering met betrekking tot verdovende middelen.

Leave a Reply