blog

Dogecoin transacties sinds half februari 35% gestegen, bitcoin tegenovergesteld

By 14 april 2020No Comments

Het aantal dogecoin transacties is sinds halverwege februari met 35 procent gestegen. Hiermee laat dogecoin zien dat de munt serieus genomen moet worden. Bitcoin laat juist een hele andere trend zien, je ziet juist dat het aantal transacties in maart en april zijn gedaald.

Veel meer transacties

Volgens data van de bijbehorende blockchain, zijn er nu veel meer mensen die DOGE transacties versturen dan twee maanden geleden. Om de een of andere vreemde reden is er een toename van het aantal mensen dat DOGE gebruikt tijdens deze wereldwijde crisis. Dat is een groot compliment voor de DOGE community.

Op 20 februari had DOGE zo’n 24.000 dagelijkse transacties. Dat aantal is op 12 april gestegen tot 32.400 dagelijkse transacties. Dat is een stijging van 35%.

En als we kijken naar bitcoin, dan zien we dat dezelfde periode het aantal dagelijkse transacties afnam van 316.000 op 20 februari tot 228.000 op 12 april.

Minen van DOGE is populair

De toename kan ook niet toegeschreven worden aan een halving, want die heeft Dogecoin gewoon niet. Wel maken ze gebruik van miners en proof of work. De laatste keer dat de beloning voor miners werd verlaagd was in februari 2015.  Dat kan een reden zijn dat dogecoin, voor een altcoin, populair is bij miners. Dat komt ook doordat je veel sneller doge vindt als je je miningmachines aanzet dan bij bitcoin.

Maar laten we er niet omheen draaien, dogecoin is een meme. Ondanks deze status, is DOGE behoorlijk veilig. Vorig jaar was er een analyse over welke coins het minst vatbaar zijn voor een 51 procentaanval. Op de eerste plek uiteraard Bitcoin, gevolgd door Ethereum en op de derde plek staat Dogecoin. Het loont om het minen niet te moeilijk te maken.

DOGE heeft altseason aan het lijntje

Altseason lijkt net een woord uit een vreemde droom, in een taal die je vroeger moest leren op de middelbare school maar eigenlijk alweer vergeten bent. Een populaire stelling is dat als de koers van dogecoin stijgt, dit een indicator is voor de start van altseason.

Op het moment van schrijven is DOGE met bijna 1% toegenomen de afgelopen 24 uur. De munt is nu 0,001935 USD waard. Dat is ongeveer 28 satoshi. Sinds augustus schommelt de koers tussen de 27 en 31 sats, je zou DOGE bijna een stablecoin kunnen noemen. De marktkapitalisatie is 240 miljoen dollar.

Handelsvolume flink gestegen

Eerder in dit artikel keken we naar het aantal transacties, maar ook het dagelijkse handelsvolume is toegenomen. Op 1 oktober 2019 werd er voor 55 miljoen dollar aan DOGE per dag verhandeld. De afgelopen 24 uur is er voor 162 miljoen dollar aan DOGE verhandeld. Veruit de meeste DOGE wordt op de beurs van ZB.com van hand verwisseld.

Het verhaal van DOGE blijft mooi. Een community heeft van een meme een munt gemaakt waarvan de marktkapitalisatie een kwart miljard is. In december is het zeven jaar geleden dat dogecoin voor het eerst werd uitgebracht.

Leave a Reply