blog

Bitcoin nieuws vandaag: zorgt shooting star voor daling naar 5.800 dollar?

By 14 april 2020No Comments

Bitcoin heeft twee heftige paasdagen achter de rug! Op zondag tijdens de paasbrunch schoot de koers plotseling met vijf procent omhoog. Maar op Tweede Paasdag dook de koers met ruim 8 procent weer naar beneden. Mocht je tijdens Pasen niet veel gedaan hebben, dan was het in ieder geval interessant om de koers te volgen. Maar wat kunnen we van de komende week verwachten?

Daling kan te maken hebben met opening van beurzen

Op Tweede Paasdag dook de koers van bitcoin dus omlaag, op die dag zijn de beurzen in Nederland gesloten. Maar dat is geen feestdag in Amerika, daar was het gisteren ‘business as usual’. Voordat de beurzen open gingen kon je vanaf 00:00 uur Nederlandse tijd al speculeren op de Dow Jones.

En precies het moment dat het speculeren begon, zakte de waarde van Dow Jones futurescontracten in elkaar (rode lijn op de grafiek). Op hetzelfde moment ging ook de koers van bitcoin omlaag (groene lijn op de grafiek). Is er een direct verband tussen deze twee gebeurtenissen? Dat is onduidelijk, maar de timing is wel opvallend. 

Bitcoin schuurt tegen dalende trendlijn

Je kijkt hieronder naar de bitcoinkoers van eind februari tot en met nu. Elke candle op de grafiek stelt vier uur voor.

Bitcoin is na het dieptepunt van maart met ruim 75 procent in waarde toegenomen. Toch loopt de koers nu tegen een flinke weerstand op. Die weerstand zie je op de grafiek aan de dalende trendlijn.

Elke keer wanneer de prijs de lijn aanraakt, zakt de waarde van bitcoin verder terug. Dat zie je terug aan de rode pijltjes op de grafiek. De laatste keer dat bitcoin een poging deed de lijn te doorbreken was op de avond van Eerste Paasdag. Of noem je dat Eerste Paasavond?

Mocht de koers weer stijgen, dan kan de trendlijn opnieuw een sterke weerstand vormen. Op dit moment vinden we deze weerstand rond 7.100 dollar (6.500 euro).

Vallende ster is geen goed teken

We zoomen flink uit op de grafiek. Je kijkt nu naar de bitcoinkoers van eind 2017 tot en met nu, elke candle stelt een week voor.

De laatste candle stelt deze week voor. Daar kunnen we nu nog weinig over zeggen, de week is namelijk pas begonnen. De candle die daarvoor komt is interessanter. De week is afgesloten met een shooting star, en dat is mogelijk een slecht teken voor de komende weken.

Een shooting star is een candle die je vaak ziet na een stijgende trend. De week is positief afgesloten, maar de uiteindelijke stijging is minimaal. De candle heeft dan ook een lange wick (streep boven de balk), maar een korte body (balk).

Het verschil tussen de onder- en bovenkant van de balk stelt de stijging van vorige week voor. Maar de streep boven de balk geeft aan dat de koers vorige week een stuk hoger was geweest. In veel gevallen is dat een teken dat de we de top hebben gezien, en dat de koers kan dalen.

Een slecht voorteken voor de komende weken?

Wat kunnen we van de bitcoin koers verwachten?

Eigenlijk blijven dezelfde zones gelden die we bij de vorige analyse ook besproken hebben. We bespreken twee scenario’s: positief (bullish) en negatief (bearish). 

Bullish
Stijgt bitcoin, dan kan de koers de top van vorige week weer opzoeken. In dat geval vormt 7.400 dollar (6.800 euro) in eerste instantie een sterke weerstand. Dat geven we aan met de lichtgroene balk op de grafiek.

Lukt het bitcoin om die weerstand te doorbreken, dan komt 7.800 dollar (7.125 euro) in zicht, de bovenste groene balk.

Bearish
Op dit moment vormt 6.700 dollar (6.125 euro) nog een sterke ondersteuning. Maar wat als de koers daar onderdoor zakt? Dan is het mogelijk dat de koers terugzakt naar 5.800 dollar (5.300 euro), de volgende belangrijke ondersteuning.

Altijd op de hoogte blijven van de bitcoin koers? Op deze pagina volg je altijd en overal live de koers:

Check live bitcoin koers

Leave a Reply