blog

Nieuwe mijlpaal voor Bitcoin: totale waarde 1 biljoen dollar

By 19 februari 2021No Comments

Vandaag heeft bitcoin een bijzondere mijlpaal gehaald. Voor het eerst in de twaalfjarige geschiedenis is de totale marktwaarde hoger dan 1 biljoen dollar. Met de totale marktwaarde wordt bedoeld het aantal bitcoins vermenigvuldigd met de huidige prijs.

Een prijs van 53.668 dollar

Op het moment van schrijven zijn er 18.632.987 bitcoins in omloop. Om een totale marktwaarde van meer dan 1 biljoen dollar te bereiken, moet bitcoin een waarde hoger dan 53.668 dollar bereiken. Dat is vanmiddag rond tien over half vijf dan ook gelukt. Om het in perspectief te plaatsen, 1 biljoen dollar, is 820 duizend miljard euro.

Bitcoin komt nu in de buurt van andere waardeopslagmiddelen, zoals zilver en goud. Zilver heeft naar verluidt een totale marktwaarde van 1,6 biljoen dollar. De totale marktwaarde van goud wordt geschat op 11,3 biljoen dollar. Als bitcoin die waarde wil bereiken, dan zal de bitcoin koers keer tien moeten gaan.

Bitcoin kan goud inhalen, als de waarde van één BTC 500.000 dollar is.

Genoeg voor ETF?

Cathie Wood van Ark Investments zei vorige maand dat een Amerikaanse bitcoin ETF pas mogelijk is als de marktkapitalisatie 2 biljoen dollar is. ‘Pas dan zal de SEC zich hier comfortabel bij voelen.’

Toch heeft het Amerikaanse NYDIG de stoute schoenen aangetrokken en een aanvraag ingediend. Deze ETF willen ze opzetten met Morgan Stanley, een grote naam op Wall Street.

Vandaag werd ook bekend dat het CI Financial een aanvraag heeft ingediend in Canada voor een bitcoin ETF. De kans van slagen is daar groter, aangezien deze week al twee ETF’s live zijn gegaan. Op de eerste dag werd meteen voor 165 miljoen dollar gehandeld in deze Canadese bitcoin exchange traded fund. Daarnaast zijn er nog twee andere partijen die een ETF willen lanceren op de Toronto Stock Exchange.

Nieuwe stroom aan institutionele partijen?

Het bereiken van deze mijlpaal kan zorgen voor een nieuwe stroom institutionele partijen. Eerder investeerde auto-gigant Tesla al 1,5 miljard dollar in bitcoin. Tesla volgt het goede voorbeeld van MicroStrategy, dat voor bijna 3 miljard dollar van zijn kasreserves heeft omgezet in bitcoin. Het belangrijkste bitcoin fonds voor institutionele partijen is Grayscale. Dit fonds bezit meer dan 3 procent van alle bitcoins die op dit moment in omloop zijn. Vrijwel elke dag breidt het bedrijf zijn bitcoin fonds uit.

Leave a Reply