blog

Grote financiële instellingen zoals JPMorgan en Goldman Sachs investeren in Polkadot ETP

By 19 februari 2021No Comments

Traditionele financiële instellingen, waaronder JPMorgan en Goldman Sachs, hebben aandelen gekocht in het eerste exchange-traded product (ETP) dat beleggers blootstelling geeft aan Polkadot.

Stijging van 7 euro per aandeel

Volgens CoinDesk hebben Goldman Sachs, ICAP, JPMorgan, UBS, Kepler Securities, Instinet en anderen aandelen gekocht in de in Zwitserland gevestigde ETP van 21Shares. Het product debuteerde eerder deze maand op de SIX Swiss Exchange voor 18 euro en de waarde is sindsdien gestegen tot boven 25 euro.

Meer dan Bitcoin en Ethereum

Coindesk schrijft ook dat de aankopen suggereren dat de eetlust van institutionele beleggers voor blootstelling aan cryptocurrency in de huidige bullmarkt verder gaat dan bitcoin en ether. Investeren in het ETP betekent dat de klanten van het bedrijf niet in DOT zelf investeren, maar in een asset die de prestaties van de koers bijhoudt.

Polkadot is gemaakt door Ethereum mede-oprichter Gavin Wood en is een blockchain die verschillende onderling verbonden subketens ondersteunt, deze worden parachains genoemd. DOT is in de afgelopen 30 dagen met meer dan 100 procent gestegen en is een van de populairste cryptocurrency’s onder consumenten.

Waarom een ETP?

Investeren in de ETP betekent dat klanten geen specifieke software hoeven te downloaden om een ​​transactie uit te voeren, noch hoeven ze te begrijpen hoe ze de cryptocurrency moeten gebruiken of hebben ze een wallet nodig. Goldman Sachs koopt naar verluidt drie partijen aan aandelen in opdracht van een klant, terwijl UBS 2.770 aandelen heeft gekocht.

JPMogan zou 500 aandelen hebben gekocht, ICAP 1.000 aandelen, en Bank of America’s Merril Lynch kocht 2.200 aandelen. Kepler Securities kocht er 550, en Instinet 9.280. Flow Traders kochten 6.897.

De ETP, zo meldt CoinDesk, is uitgegroeid tot meer dan 15 miljoen euro aan beheerd vermogen. Michael Lie, hoofd van de handel in digitale activa bij crypto ETP-marktmaker Flow Traders, zegt dat de belangstelling voor het verhandelen van crypto-activa snel is toegenomen. De reden is dat deze producten ‘een gemakkelijke manier zijn om blootstelling te krijgen aan cryptocurrency’s, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over bewaring.’

Leave a Reply