blog

Elon Musk: Alleen een dwaas heeft geen Bitcoin

By 19 februari 2021No Comments

In onze vroege uurtjes reageerde Elon Musk op uitspraken van Binance CEO Changpeng Zhao. CZ werd geïnterviewd door Bloomberg en sprak zijn verbazing uit over de uitspraken van de Tesla-manager over Dogecoin.

Alleen een dwaas heeft geen bitcoin

Musk zegt dat alleen een dwaas geen alternatief zoekt voor fiat zoals de dollar of de euro. Zeker als je kijkt naar de huidige rente. Hij noemt de beslissing van Tesla om te investeren in bitcoin een minder domme keus dan fiatgeld aanhouden. En dat is avontuurlijk genoeg, hiermee lijkt hij te suggereren dat Tesla niet in altcoins zal investeren.

Staat Musk achter bitcoin?

Terug naar het interview van CZ en Bloomberg. CZ zegt dat Tesla’s recente beslissing om 1,5 miljard dollar of 7,7 procent van de kasreserves in Bitcointe investeren, aantoont dat Musk achter bitcoin staat.

Maar zoals je hierboven in de tweet van Musk kunt lezen, is het niet zo zwart-wit. Musk: ‘Tesla’s actie weerspiegelt niet direct mijn mening. Het hebben van bitcoin, wat simpelweg een minder domme vorm van liquiditeit is dan contant geld, is avontuurlijk genoeg voor een S & P500-bedrijf.’

Hiermee zegt hij niet dat hij niet achter bitcoin staat.

Musk en Dogecoin

Musk zei dus ook dat het dwaas zou zijn om niet op zoek te gaan naar alternatieve investeringen terwijl fiat-valuta een negatieve reële rente heeft. Het Twitter-account van Elon Musk wordt beschouwd als de katalysator voor de stijging van de Dogecoin koers. De stijging werd ook deels geleid door Wallstreetbets op Reddit. Zij begonnen de pump (en dump) voor de meme coin eind januari. Tegelijkertijd noemde de miljardair DOGE de crypto van het volk.

Musk tweette op 15 februari om te waarschuwen voor de sterke concentratie van het aanbod van Dogecoin in de handen van een klein aantal whales, en bood aan om de beste DOGE-houders te betalen om hun adressen ongeldig te verklaren.

Leave a Reply