Bitcoinblog

Bitcoin koers breekt de $52.000, volgt het volume?

By 19 februari 2021No Comments

Op deze zonnige vrijdagochtend lijkt bitcoin wel zin te hebben in een ritje. Op het moment staat de bitcoin koers op het punt om de $52.000 te breken. Zon, stijgende koersen wat wil je nog meer?! Nou, fijn dat je het vraagt. Ik zou wel graag wat volume willen op deze beweging. Om te voorkomen dat het een piek gaat vormen. Al is het de vraag of dit op korte termijn te voorkomen is.

bitcoin_koers_breekt_52000_dollar_volgt_volume_afbeelding1Afbeelding 1: 4-uurs grafiek van bitcoin (BTC) op cryptocurrency exchange Coinbase

Hierboven is te zien dat sinds 9 februari het volume weg is gebleven. De lagere tijdframes lijken absoluut zin te hebben om nog een goede run te maken richting die $55.000 en zelfs een uitschieter hoger is niet ondenkbaar. Indien we naar die $55.000 zouden klimmen moeten we goed op het volume gaan letten. Een enkele candle die wat volume heeft en vervolgens flink wat verkoopdruk kan ertoe leiden dat we dan eindelijk die hogere tijdframes wat kunnen laten afkoelen.

Op dit moment draait de trein als een trein en vele altcoins hebben een enorme run achter de rug of zitten er middenin. Zo zien we dan binance coin (BNB), Binance’ eigen munt een monsterrally van $40 naar $280 maakte in 20 dagen.

bitcoin_koers_breekt_52000_dollar_volgt_volume_afbeelding2Afbeelding 2: dagelijkse grafiek van binance coin (BNB) op cryptocurrency exchange Binance

Als je er vanaf begin januari inzit zou dit een hele logische zone zijn om wat winst te pakken. De meesten zullen op dit moment met de mond open naar diverse projecten kijken en fear of missing out (FOMO) voelen. De onbedwingbare drang om in te stappen. En ja, je moet toch een keer de sprong wagen als je nieuw bent. Maar wees alert en spreid je risico. Nu all-in gaan zitten, zou maken dat je tijdens een goede retrace van de markt direct klem zit.

Voor nu zijn diverse coins die veel besproken zijn, met de Insiders, sinds begin januari keer 2, keer 3 of gewoon 5 keer over de kop gegaan; dat zijn momenten om winst te pakken, niet om daar te zoeken naar instapmomenten. Geniet van deze mooie kant van de markt en beloon jezelf door af en toe wat winst te pakken.

Iedereen die eind december/begin januari ook het inzicht had om in alts te stappen, chapeau! Goed gedaan en geniet van deze heerlijke rit, het zonnetje die de laatste sneeuwresten doet verdwijnen, maar bovenal een heerlijke bull-run!

Leave a Reply