blog

Nieuw Bitcoin ETP fonds goedgekeurd in Duitsland, vanaf volgende week beschikbaar

By 20 april 2021No Comments

Iconic Funds heeft in Duitsland wettelijke goedkeuring gekregen voor de openbare aanbieding van een fysiek ondersteund Bitcoin Exchange Traded Product (ETP). Deze zal worden aangeboden via de aandelenbeurs in Frankfurt. De ETP zal naar verwachting vanaf volgende week worden genoteerd.

ETP’s zijn aandelen die onderliggende effecten, een index of andere financiële instrumenten volgen. ETP’s worden verhandeld op beurzen die vergelijkbaar zijn met aandelen, wat betekent dat hun prijzen kunnen fluctueren. De prijzen van ETP’s worden echter afgeleid van de onderliggende investeringen die ze volgen.

Bitcoin als onderpand

De goedgekeurde Bitcoin ETP heeft als doel om de technische moeilijkheden van het investeren in, en het houden van bitcoin voor investeerders weg te nemen. Voor elke uitgegeven aandeel wordt bitcoin als onderpand gebruikt en is te vinden onder het tickersymbool XBTI.

Bitcoin is bonafide activa

‘Bitcoin en de crypto-industrie als geheel worden nu erkend als een bonafide activaklasse met instellingen en investeerders die schreeuwen om een ​​naadloze en vertrouwde manier van investeren”, zegt Patrick Lowry, CEO van Iconic Funds. ‘Iconic heeft tot doel de acceptatie van crypto-activa te stimuleren door er vertrouwen in te creëren voor investeerders. Gezien de lijst met Tier-1-serviceproviders die we hebben samengesteld voor onze fysiek ondersteunde Bitcoin ETP, zijn we van mening dat we op deze manier zijn geslaagd.”

Volgens het persbericht zullen Fidelity Digital Assets en Coinbase Custody dienen als de bewaarders van de Bitcoin van het ETP. State Street, een van ’s werelds grootste fondsbeheerders, zal als administrateur van de ETP dienen.

Steeds meer interesse uit institutionele hoek

Nadine Chakar, hoofd van State Street Global Market:

‘Onze samenwerking met Iconic Funds toont de groeiende interesse in cryptocurrency’s als activa aan, aangezien institutionele beleggers potentiële investeringen in crypto, met name bitcoin, beginnen te overwegen. Vermogensbeheerders proberen crypto in hun investeringsproducten op te nemen, dus we kijken ernaar uit om met hen samen te werken aan hun reis.’

Chris Tyrer van de Europese tak van Fidelity Digital Assets zegt dat de institutionele interesse toeneemt omdat bitcoin als hedge kan dienen tegen inflatie:

‘De institutionele interesse in bitcoin nam al enkele jaren gestaag toe, maar de pandemie heeft als katalysator gediend en trok nog meer vraag van dit investeerderssegment vanwege de ongekende niveaus van monetaire en fiscale stimuleringsmaatregelen en de aantrekkelijkheid van een ongecorreleerd actief met vaste levering.’

Leave a Reply