blogExchanges

NFT platform Dapper Labs haalt 305 miljoen dollar op bij Michael Jordan, Will Smith en Ashton Kutcher

By 5 april 2021No Comments

Vorige week werd bekend dat Dapper Labs, bekend van NBA Top Shots, bij een nieuwe investeringsronde 305 miljoen dollar heeft opgehaald. Deze ronde werd geleid door Coatue Management.

Bekende namen steunen NFT platform

Volgens persbureau Associated Press heeft Dapper Labs opnieuw interesse bij investeerders gewekt, waaronder bij Michael Jordan. Een groep NBA-sterren voegde zich in augustus 2020 bij een financieringsronde van 12 miljoen dollar.

Volgens Business Insider zijn nu onder anderen Ashton Kutcher, Will Smith, USV en The Chernin Group betrokken. Tot op heden heeft de startup 357 miljoen dollar opgehaald bij investeerders.

Deze nieuwe financiering brengt de waardering van Dapper Labs op 2,6 miljard dollar, aldus een anonieme bron tegen Business Insider.

Verzamelingen kopen

Het succes van NBA Top Shot is te danken aan de ‘pack drops’, waarbij de site verzamelingen videofragmenten van de NBA of ‘momenten’ verkoopt die officieel zijn gelicentieerd door de professionele basketbalcompetitie.

In zekere zin zijn ze het digitale equivalent van een verzamelkaart, waarbij elke Top Shot is gekoppeld aan een uniek stuk op blockchain gebaseerde gegevens. Top Shots kunnen worden gehouden, bekeken en doorverkocht op het platform van de startup.

Miljoenen dollars

Sinds de lancering in oktober 2020 heeft het platform 802.000 gebruikers aangetrokken en er is nu zelfs een registratiestop. Sindsdien is voor bijna een half miljard dollar verkocht. Op het platform wordt elke dag voor miljoenen dollars aan momenten van eigenaar verwisseld.

Onderstaande grafiek laat zien dat NBA TopShots groter is dan alle andere NFT-platformen bij elkaar.

Bron: The Block

Deze financieringsronde is misschien wel een weerspiegeling van de groeiende interesse in het NFT-ecosysteem, met name van investeerders die weddenschappen plaatsen op platforms en marktplaatsen waar gebruikers daadwerkelijk NFT’s kunnen kopen.

De CEO van Dapper Labs is Roham Gharegozlou. Hij legt in de video hieronder uit waarom zijn bedrijf een eigen blockchain genaamd FLOW heeft gebouwd, en hoe de bijbehorende cryptocurrency werkt.

Leave a Reply