blogExchanges

Bitcoin voor de kleine portemonnee, vanaf 3 mei micro-futures op CME

By 5 april 2021No Comments

Volgens een persbericht op PR Newswire heeft CME Group, ’s werelds grootste platform voor marktderivaten, aangekondigd dat ze vanaf maandag 3 mei Micro bitcoin-futurescontracten zal aanbieden.

De aanvraag om dit aan te mogen bieden is ingediend bij de toezichthouders, dus nog even afwachten op goedkeuring.

Micro-futures voor instellingen en particuliere beleggers

De nieuwe bitcoin-futurescontracten zullen slechts een tiende van de grootte van één bitcoin zijn. Deze zullen niet alleen beschikbaar zijn voor financiële instellingen, maar ook voor individuele handelaren. Inhoudelijk zal dit product exact hetzelfde zijn als de reguliere bitcoin futures die op CME worden verhandeld, alleen dan kleiner dus.

CME was een van de eerste aanbieders (samen met CBOE) van Bitcoin-futures in december 2017. Het doel was om het grote geld van financiële instellingen naar de wereld van crypto te halen.

Grote vraag naar kleinere BTC-futures

‘Sinds de lancering van ons Bitcoin-futurescontract in 2017 hebben we een gestage, voortdurende groei van liquiditeit en marktparticipatie in onze cryptoderivaten gezien, vooral onder institutionele handelaren’, aldus Tim McCourt, CME Group Global Head of Equity Index and Alternative Investment Products.

Hij gaat verder: ‘De introductie van Micro Bitcoin-futures speelt direct in op de vraag naar kleinere contracten van een breed scala aan klanten en biedt nog meer keuze en precisie in hoe deelnemers gereguleerde Bitcoin-futures op een transparante en efficiënte manier kunnen verhandelen bij CME Group.’

Afwikkeling in dollars

Het nieuwe contract zal in contanten worden afgewikkeld, op basis van de CME CF Bitcoin Reference Rate, die dient als de referentiekoers van de Amerikaanse dollarprijs van bitcoin. Naast standaard Bitcoin-futures heeft CME onlangs vergelijkbare contracten gelanceerd op basis van Ether.

Tot nu toe worden er dagelijks 13.800 BTC-futures (gelijk aan 69.000 Bitcoins) op het platform verhandeld. Sinds 8 februari, toen Ethereum-futures werden uitgerold, zijn in totaal 767 ETH-contracten van eigenaar veranderd op CME.

Leave a Reply