blog

Na India legaliseert ook Zuid-Korea handel in cryptocurrency

By 5 maart 2020No Comments

Na India legaliseert ook Zuid-Korea het handelen in cryptomunten. Tenminste, volgens een artikel van The News Asia. Bijna 52 miljoen inwoners hebben nu weer toegang tot bitcoin en andere cryptocurrency’s.

Zuid-Korea geeft cryptocurrency een plek in de wet

Volgens het bericht heeft de National Assembly een wet goedgekeurd die het handelen en bezitten van cryptocurrency een plek geeft in het wettelijke systeem van Zuid-Korea. De National Assembly is het enige bestuursorgaan van het land, een soort Eerste en Tweede kamer gecombineerd.

Cryptobeurzen en brokers in Zuid-Korea moeten wel aan regels voldoen om gelegaliseerd te handelen. Die regels zijn vergelijkbaar met de antiwitwasregels in Europa en Nederland. In Zuid-Korea moeten klanten zich straks bijvoorbeeld kunnen legitimeren bij het aanmelden bij een exchange, wallet of Initial Coin Offering.

Die regels gaan over anderhalf jaar in. Dat betekent dat Zuid-Koreaanse cryptobedrijven tot september 2021 hebben om de benodigde maatregelen te nemen. Zo hebben bedrijven nog even de tijd om zich aan te passen.

Met veel enthousiasme ontvangen

Het nieuw wordt direct met veel enthousiasme ontvangen door de cryptogemeenschap op Twitter.

Ook Twitteraar Joseph Young is positief. Volgens hem liep de uitspraak van het Zuid-Koreaanse parlement enige vertraging op vanwege het coronavirus. Eigenlijk zou de wet al maanden geleden geaccepteerd moeten zijn. Beter laat dan nooit!

Heeft het nieuws invloed op de koers?

Nadat India en Zuid-Korea het handelen in cryptocurrency’s hebben gelegaliseerd, staan de koersen er goed voor. Zo schoot de koers van bitcoin vandaag met bijna vier procent omhoog. Ook koersen van andere cryptomunten staan in het groen.

Of er een direct verband is met het nieuws weten we nooit, maar de timing is wel opvallend. Het nieuws kan ervoor zorgen dat investeerders weer wat optimistischer zijn over cryptocurrency’s.

Hieronder zie je de koers van bitcoin in dollars, sinds woensdag 4 maart is er weer sprake van een stijgende trend:

Leave a Reply