blog

HTC kondigt 5G-router aan met ingebouwde bitcoin full node, veilig je private keys beheren

By 5 maart 2020No Comments

Gaaf nieuws voor ons cryptonerds. HTC brengt in het tweede kwartaal de EXODUS 5G Hub uit, een internet router die ook dient als een bitcoin full node. Dat blijkt uit een persbericht van de telefoonfabrikant op Medium. Het is nog niet duidelijk hoeveel het apparaat kost.

Veilig bitcoin beheren

De full node controleert alle transacties op de bitcoin blockchain en is tegelijkertijd een kluis voor je cryptocurrency private keys. Volgens HTC beheer je op die manier je cryptomunten helemaal zelf. Phil Chen is Decentralized Chief Officer bij HTC: “EXODUS gaat om eigenaarschap. Van je keys, je data en je privacy. Het is het schild tegen de aanval van big tech bedrijven op jouw privacy.”

Gericht op privacy

De EXODUS 5G Hub bevat ook een scherm met touchscreen, en verschillende privacygerichte applicaties. Denk bijvoorbeeld aan Protonmail, een e-mailclient die end-to-end encrypted is. Dat betekent dat alleen de verzender en de ontvanger van de mail de inhoud kan zien.

Daarnaast kan je op de EXODUS 5G Hub internetten met de Brave browser. Advertenties zijn standaard uitgeschakeld, tenzij je deze wel wil zien. In dat geval kan je BAT-tokens verdienen. Je krijgt persoonlijke advertenties te zien, maar je surfgegevens worden alleen lokaal opgeslagen zodat je privacy gewaarborgd blijft.

Ten slotte bevat de EXODUS 5G Hub ook een gedecentraliseerde VPN en een adblocker. Met VPN wordt je internetverkeer versleuteld. Dat zorgt ervoor dat je anoniem het internet op kan. Je IP-adres en locatie zijn dan niet meer voor iedereen zichtbaar.

Bitcoin beheren kan ook met een hardware wallet

Er zijn ook genoeg andere manieren om je bitcoin veilig te beheren. Denk bijvoorbeeld aan een hardware wallet. Dat is een apparaatje ter grootte van een USB-stick, waarmee je veilig de sleutels tot je cryptomunten beheert. Bekende fabrikanten van hardware wallets zijn bijvoorbeeld TREZOR, Ledger en Digital Bitbox.

Leave a Reply