blogExchanges

Na bedreigingen en pesterijen, Bitcoin SV niet meer verhandelbaar op deze Australische beurs

By 1 februari 2021No Comments

Independent Reserve, de grootste cryptobeurs van Australië, heeft plannen aangekondigd om Bitcoin SV (BSV) te schrappen vanwege bedreigingen en pesterijen aan het adres van Bitcoin (BTC) ontwikkelaars.

Bitcoin Satoshi Vision (SV) is een cryptocurrency die eind 2018 is gecreëerd door een hard fork op de blockchain van Bitcoin Cash. Het protocol is aangepast met grotere blokgroottes om transactiekosten te verlagen. De naam komt van de overtuiging van zijn aanhangers dat goedkopere vergoedingen aansluiten bij de visie van Satoshi Nakamoto.

Bitcoin SV wordt geschrapt na bedreiging door projectteam

De Australische beurs kondigde dit woensdag al aan, ze zeggen dat vanwege de recente gebeurtenissen waarbij het projectteam van Bitcoin SV (BSV) betrokken was, Bitcoin SV en alle gerelateerde handelsparen van het platform zullen worden verwijderd.

In de aankondiging staat de beurs de bedreigingen van het team van Bitcoin SV in contrast staan met de idealen openheid en vrijheid van Bitcoin en Independent Reserve.

Ook valt te lezen dat de huidige besprekingen over juridische stappen tegen het BSV-team de laatste druppel zullen zijn bij het stoppen van pesten, bedreigingen en consistente verkeerde informatie die door het projectteam van Bitcoin SV worden uitgegeven.

De bedreigingen van Bitcoin SV

De aankondiging kan direct worden gekoppeld aan de bedreigingen van de bekendste voorvechter van BSV, Dr. Craig Wright. Hij claimt namelijk het auteursrecht van het Bitcoin whitepaper. Het heeft ook de betrokken entiteiten aangeklaagd tijdens het online hosten van de whitepaper.

Eerder deze maand stuurde Wright een brief van zijn advocaten naar verschillende entiteiten die met Bitcoin Core werken; het primaire team dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van Bitcoin.

In december antwoordde Craig Wright op zijn critici in de crypto-industrie en zei dat ze niets anders bieden dan circulaire argumenten en persoonlijke aanvallen tegen hem. Hij noemde hen lafaards die oneerlijk zijn en gewoon liegen om hun criminele rijk te beschermen.

Tijdlijn voor terugtrekking BSV

In de aankondiging schrijft Independent Reserve dat het proces van het schrapping van BSV op 28 maart zal plaatsvinden. Daarna zullen alle handelsparen van BSV van het platform worden verwijderd. Ook worden op die dag alle openstaande bestellingen geannuleerd. Gebruikers en houders van BSV krijgen echter een uitstelperiode van zes maanden om hun geld op te nemen. Daarna worden verwerkingskosten in rekening gebracht.

Afnemende handelsvolume van BSV

In 2019 beweerde Wright dat er geen bewijs is om zijn beweringen te ontkrachten dat hij Satoshi is, de oorspronkelijke Bitcoin ontwikkelaar. Wright bood een premie aan iedereen die kan bewijzen dat hij loog. Als gevolg hiervan kreeg hij zware kritiek van leidende figuren in de crypto-industrie.

Het handelsvolume volgens CoinMarketCap, lijkt gestaag af te nemen:

Leave a Reply