blog

15.200 bitcoins stromen uit Coinbase Pro: positief voor Bitcoin

By 1 februari 2021No Comments

Volgens crypto-analysebureau CryptoQuant hebben meer dan 15.200 bitcoins ter waarde van bijna 500 miljoen dollar de wallet van cryptobeurs Coinbase Pro verlaten. Volgens CEO Ki Young Ju is dat een ontzettend positief signaal. In een tweet legt hij uit waarom hij denkt dat bitcoin in de komende dagen kan stijgen.

Institutionele partijen investeren massaal in bitcoin

Op bovenstaande grafiek zie je de bitcoin koers afgebeeld met de zwarte lijn. De rode balken geven aan hoeveel bitcoins er uit de wallet van Coinbase Pro stromen.

Coinbase is een van de bekendste cryptobeurzen ter wereld. Het reguliere platform is ontwikkeld voor beginners, terwijl Coinbase Pro meer functies bevat. Denk bijvoorbeeld aan limit orders en stop loss orders.

Ki Young Ju linkt de uitstroom van bitcoin uit de wallets van deze beurs aan institutionele investeerders. Dat zijn vermogende investeerders die grote hoeveelheden bitcoin kopen. Denk aan beursgenoteerde bedrijven, verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen.

Elke keer als er een grote hoeveelheid bitcoin uit de wallet van Coinbase Pro stroomt, was dit een voorbode voor een nieuwe stijging van de bitcoin koers. Zal dat deze keer ook zo zijn?

Over-the-counter deals

Volgens Ju werd deze uitstroom van bitcoin verstuurd in transacties variërend van ongeveer 1.100 BTC (35 miljoen dollar) tot 4.400 BTC (150 miljoen dollar). Ki Young Ju denkt dat het om over-the-counter transacties gaat, omdat Coinbase Custody is geïntegreerd in verschillende over-the-counter desks.

Over-the-counter transacties zijn aankopen buiten een beurs om. Deze aankopen hebben minder effect op de bitcoin prijs, omdat deze aankopen niet zichtbaar zijn in orderboeken van beurzen.

Toch kunnen OTC-deals zoals deze uiteindelijk effect hebben op de bitcoinprijs op Coinbase, omdat het beschikbare aanbod op Coinbase sterk daalt. Want daalt het aanbod en blijft de vraag hetzelfde? Dan heeft dat een positief effect op de bitcoin koers.

Veel grote institutionele partijen blijven investeren in bitcoin. Zo beheert het fonds van Grayscale ongeveer 23 miljard dollar in bitcoin, en wil bitcoin leenplatform BlockFi dezelfde dienst als Grayscale aanbieden.

Leave a Reply