blog

Bitcoin analyse: 70.000 dollar in maart? Volgens deze indicator is het mogelijk

By 1 februari 2021No Comments

Vrijdag zorgde de twitterpagina van Elon Musk voor een bitcoin van ruim 38.600 dollar (31.831 euro), maar de cryptocurrency zakte snel weer terug. Wat kunnen we nu van bitcoin verwachten?

Op belangrijk niveau

Hieronder zie je de vier uurs-grafiek van bitcoin. Door Elon Musk leek bitcoin even uit te breken, maar dat was van korte duur. Voorlopig beweegt de koers daarom nog in een kanaal, tussen twee evenwijdige trendlijnen in.

De blauwe lijn op 33.841 dollar (27.930 euro) is een belangrijk niveau. Deze prijs was eerder een ondersteuning, maar lijkt nu meer op een weerstand. De koers heeft moeite om boven deze waarde te stijgen. Lukt dit wel? Dan kan bitcoin een nieuwe poging doen om uit het dalend kanaal te breken.

Bitcoin kan voor vuurwerk zorgen

Houd je vast, want bitcoin kan binnenkort zomaar een grote beweging maken. Je kijkt naar de daggrafiek van bitcoin, van december 2020 tot en met nu. De indicator onder de grafiek is de MACD, deze geeft het momentum aan van de bitcoin koers. De MACD-indicator bestaat uit twee onderdelen: de twee lijnen en het histogram daaronder (de groene en rode balken).

Wanneer de blauwe lijn boven de gele lijn stijgt, is er sprake van een bullish cross. Deze kruising geeft het begin aan van een nieuwe periode vol mooie groene cijfers. Op dit moment zit zo’n kruising er bijna aan te komen. De blauwe lijn nadert de gele lijn, en het histogram kleurt lichtrood.

De vorige bullish cross op 16 december was het begin van een ruime verdubbeling van de koers: van 19.100 dollar (15.748 euro) naar bijna 42.000 dollar (34.629 euro) op 8 januari. Een stijging van ruim 117 procent!

Kunnen we nu opnieuw zo’n vuurwerk verwachten? Een herhaling van de vorige beweging betekent dat bitcoin in maart naar 70.000 dollar (57.723 euro) gaat.

Wat kunnen we van bitcoin verwachten?

Sinds het feest van begin dit weekend is de rust weer teruggekeerd. Maar vergis je niet, dit kan ook stilte voor de storm betekenen. Wat verwachten wij van bitcoin de komende dagen? We beschrijven een bullish (positief) en een bearish (negatief) scenario.

Bullish
Lukt het bitcoin om de blauwe weerstand te doorbreken? Dan volgt al snel de bovenkant van het kanaal op 35.600 dollar (29.398 euro). Breekt bitcoin ook daar doorheen, dan kan de koers weerstand vinden op 41.300 dollar (34.100 euro). Dat is de groene lijn op de grafiek hierboven.

Bearish
Wanneer bitcoin niet door de blauwe lijn kan breken, is de oranje lijn op 30.000 dollar (24.770 euro) het volgende steunpunt. Maar wat als bitcoin ook dit niveau niet kan vasthouden? Dan kan de koers zakken naar 26.500 dollar (21.884 euro), dit is de onderkant van het kanaal.

Leave a Reply