blog

MoneyGram distantieert zich van Ripple en XRP: “Wij gebruiken geen RippleNet”

By 24 december 2020No Comments

Vorig jaar kondigde Ripple nog aan een samenwerking gesloten te hebben met de internationale betaalverwerker MoneyGram. Maar na de ontwikkelingen van afgelopen week doet MoneyGram een opvallende uitspraak: in een persbericht verklaart de betaalverwerker nooit gebruik gemaakt te hebben van Ripple’s On-Demand Liquidity en RippleNet.

‘MoneyGram niet afhankelijk van Ripple’

In het persbericht windt MoneyGram er geen doekjes om:

“Ter herinnering: MoneyGram maakt geen gebruik van het ODL-platform of RippleNet voor directe overboekingen van consumentengelden – al dan niet digitaal. Bovendien is MoneyGram niet betrokken bij de uitspraak van de SEC.”

MoneyGram zou gebruikmaken van andere diensten voor overboekingen, en is volgens het persbericht niet afhankelijk van de diensten van Ripple.

Samenwerking Ripple en MoneyGram

En dat is opvallend, want vorig jaar kondigde Ripple nog een samenwerking aan met MoneyGram. Toen werd nog aangenomen dat Ripple hun diensten inzette om MoneyGram te helpen met internationale transacties.

Onderdeel van de samenwerking was dat Ripple tot 50 miljoen dollar investeerde in aandelen van MoneyGram. Volgens Cointelegraph zijn 15 miljoen van deze aandelen inmiddels verkocht door Ripple.

Niet het enige bedrijf

De Amerikaanse Secuities en Exchange Commission klaagt Ripple aan omdat het bedrijf geld zou hebben betaald aan beurzen om het traden van XRP mogelijk te maken. Volgens de SEC is XRP daarom een security (effect).

Sommige cryptobedrijven verwijderen XRP nu uit angst om ook door de SEC vervolgd te worden. Gisteren werd bekend dat de cryptobeurzen OSL, Beaxy en CrossTower de coin XRP hebben verwijderd van hun platform, of in ieder geval het handelen in de coin hebben stopgezet. Daarnaast heeft cryptobedrijf Bitwise XRP verwijderd uit hun index.

XRP daalt met 60 procent

De rechtszaak tegen Ripple doet de koers geen goed: XRP is sinds donderdag 17 december met meer dan 60 procent gedaald. Vandaag is de koers weer wat opgeveerd, in vergelijking met 24 uur geleden is de prijs met 5 procent gestegen. 

Leave a Reply