blog

Bitcoin steeds schaarser op beurzen, 500 miljoen dollar uit Coinbase

By 24 december 2020No Comments

Institutionele partijen blijven maar investeren in bitcoin, terwijl het aanbod schaarser wordt. Volgens data van analyse-bureau CryptoQuant zag Coinbase Pro deze week twee opnames van meer dan 12.000 bitcoins naar een eigen wallet. Dat is omgerekend 278 miljoen dollar (228 miljoen euro).

Investeerders halen bitcoins van beurzen

Ki Young Ju viel het op dat er de afgelopen dagen twee grote opnames waren van meer dan 12.000 bitcoin. Daarmee vloeit er meer dan 500 miljoen dollar uit de exchange van Coinbase Pro.

Het zou kunnen dat het gaat om twee institutionele investeerders die bitcoin kochten bij Coinbase Pro, maar dat is onduidelijk.

Bitcoins worden in ieder geval in razend tempo opgekocht. In de maand november werden er minder dan 28.000 bitcoins gemined. Dat is net meer dan deze twee grote transacties van Coinbase.

Grayscale leidt de weg

Wie het ook is, het bitcoin fonds van Grayscale blijft bitcoins toevoegen. Gisteren plaatste CEO Barry Silbert trots een update op Twitter: Grayscale had binnen één dag 500 miljoen dollar aan cryptocurrency’s toegevoegd aan hun fondsen.

Grayscale bezit nu voor 16,4 miljard dollar aan cryptomunten. Het investeringsfonds heeft verreweg het meeste vertrouwen in bitcoin, Grayscale bezit nu voor meer dan 14 miljard dollar aan ’s werelds eerste cryptocurrency. Verder bezit het fonds bijna 2 miljard dollar aan ethereum, en 125 miljoen dollar aan litecoin.

Op dit moment beweegt de bitcoin koers zich nog steeds in een hele ruime marge, tussen 22.300 dollar (18.297 euro) en 24.000 dollar (19.692 euro). Het is oppassen, want op eerste kerstdag verlopen er 2,3 miljard dollar aan bitcoin futurescontracten. Dit kan een significante impact hebben op de prijs van bitcoin.

Later vandaag volgt een uitgebreide analyse over de bitcoin koers. Niets missen van alle prijsactie? Volg de live koers dan op deze pagina. Hier vind je ook allerlei toffe statistieken en feitjes.

Leave a Reply