blog

SNX stijgt met 72% in december, maar waarom?

By 24 december 2020No Comments

Het gaat hard met Synthetix Network token. De token begon de maand met een waarde van 3,97 euro, en vandaag werd de piek van 6,83 euro behaald. Dat is een toename van maar liefst 72 procent! Maar waarom gaat het zo snel?

Coinbase voegt SNX toe

Volgens verschillende media is de voornaamste reden de coinlisting van SNX op cryptobeurs Coinbase, een van de grootste cryptobeurzen ter wereld. SNX werd tegelijkertijd met Aave en Bancor gelanceerd.

Maar er zijn meer redenen waarom SNX naar de maan schiet. Zo wordt het netwerk van Synthetix token ook steeds actiever gebruikt.

Aantal gebruikers neemt toe

Synthetix is een protocol waarmee je synthetische tokens kan creëren met ETH als onderpand. Zo bestaan er bijvoorbeeld synthetische bitcoin, litecoins en binance coins. Deze coins kan je vervolgens inzetten op een DeFi-platform.

DeFi staat voor Decentralized Finance, dit omvat allerlei soorten financiële diensten via smart contracts op de blockchain. Denk bijvoorbeeld aan het uitlenen van cryptocurrency, waarmee je rente kan verdienen.

Maar het is ook mogelijk om SNX te staken. Je kan je coins dan inzetten om een hoog jaarlijks rendement te behalen, op basis van het cashflowmechanisme van het protocol. Het rendement van staken wordt bepaald aan de hand van de vergoedingen (fees) die betaald worden op het Synthetix protocol. Deze fees worden naar rato verdeeld onder SNX stakers.

Op DefiPulse wordt bijgehouden hoeveel waarde er wordt opgeslagen in DeFi-protocollen. Het Synthetix-platform staat op de vijfde plek, net achter het populaire Uniswap. Meer dan 1,2 miljard dollar aan activa wordt opgeslagen in het protocol. Dat omvat synthetische tokens, maar ook staking.

Kort samengevat zijn er dus twee belangrijke factoren voor de koersgroei van SNX. Een coinlisting door Coinbase zorgt vaak voor een positief sentiment, maar de stijging wordt ook ondersteund door de groei van het Synthetix platform.

Wil je ook handelen in SNX? Dat kan met de alles-in-één trading app BLOX! Handel in de populairste cryptomunten, zoals bitcoin en ethereum. Bekijk de live koersen, en bepaal jouw ideale koop- en verkoopmoment.


Leave a Reply