blog

Millennials kiezen eerder voor bitcoin dan voor Netflix en Microsoft

By 6 december 2019No Comments

Millennials kiezen eerder voor bitcoin gerelateerde producten dan voor aandelen zoals Netflix en Microsoft. Dat blijkt uit onderzoek van investeringsmaatschappij Charles Schwab. Het is niet terug te vinden uit hoeveel respondenten het onderzoek bestaat.

Niet direct in bitcoin investeren

Millennials houden volgens Charles Schwab 1,84% van hun portfolio in Grayscale Bitcoin Trust. Dat is een aandeel dat de koers van bitcoin volgt. Stijgt de koers, dan ontvang je dus ook het rendement. Je koopt alleen niet direct bitcoin.

Het onderzoek keek alleen naar traditionele financiële producten. Denk aan aandelen en ETF’s. Het direct kopen en beheren van bitcoin werd dus niet meegenomen in het onderzoek. Het kan dus goed zijn dat millennials daar ook in zijn geïnteresseerd, maar dat werd niet meegenomen in het onderzoek.

De onderzoeksgroep van Charles Schwab heeft een grote portemonnee. Het gemiddelde portfolio van de millennial is 68.756 dollar. Het onderzoek is daarom misschien dus niet heel representatief. Volgens de NOS heeft de gemiddelde millennial überhaupt te weinig geld om een huis te kopen, laat staan om duizenden dollars te investeren in aandelen.

Toch is het interessant dat investerende millennials eerder kiezen voor bitcoin dan voor andere aandelen. Niet alleen Netflix en Microsoft eindigen lager, ook grote bedrijven zoals Walt Disney en Alibaba scoren minder.

Andere generaties, andere interesses

Charles Schwab onderzocht ook andere generaties, zoals baby boomers en generatie X. Baby boomers zijn mensen die zijn geboren na de Tweede Wereldoorlog, grofweg tussen 1945 en 1955. Generatie X is de generatie die na de baby boomers komt.

Geen van beide generaties heeft een interesse in bitcoingerelateerde investeringen. Zowel bij generatie X als bij baby boomers blijft Apple het populairst, volgens Charles Schwab.

Wil je het onderzoek zelf teruglezen? Dat kan hier.

Leave a Reply