blog

Miljoenen dollars gedoneerd aan lobbyisten bitcoin

By 11 februari 2021No Comments

Vandaag kondigde Coin Center aan dat ze miljoenen aan financiering hebben ontvangen van Grayscale en van Jack Dorsey, de baas van Twitter. Coin Center is een grote non-profit lobby organisatie op het gebied van cryptovaluta in Washington D.C.

Net zo veel als Grayscale

Directeur Jerry Brito tweette dat zijn organisatie meer dan een miljoen dollar heeft ontvangen, en dat is evenveel als de donatie van Grayscale van een paar weken geleden.

Minder dan drie weken geleden kondigde Grayscale aan dat ze 1 miljoen dollar doneerden aan de belangenbehartigingsgroep en een extra 1 miljoen USD aan gelijkwaardige bijdragen had toegezegd. Een paar dagen later kondigde cryptobeurs Kraken aan dat ze 100.000 dollar aan Coin Center toekenden.

Jack Dorsey doneert ook

Misschien wel het meest opmerkelijke nieuwsbericht kwam in een vervolg-tweet toen Brito bevestigde dat Twitter-CEO Jack Dorsey 1 miljoen dollar aan de belangenbehartigingsgroep heeft geschonken. ‘We hadden bijna ons doel gehaald voor de campagne, toen hij ons over de top bracht.’

Dorsey is ook de grote man achter Square, dit is een mobiele betalingsapp waarmee gebruikers bitcoin kunnen kopen en verkopen. Square is hierdoor ook een van de grootste whales, ze hebben 4709 bitcoin in kas. Dat is bijna 175 miljoen euro waard.

Financiële privacy

Coin Center richt zich op het bevorderen van financiële privacy en verstandig belastingbeleid, aldus Neeraj Agrawal, de directeur communicatie van de organisatie.

De cryptogemeenschap laat zich vaker van zijn beste kant zien met donaties, vooral in de nasleep van de bullmarkt van 2017-18, waar miljoenen mensen over de hele wereld een fortuin verdienden door te investeren in digitale activa. Bedrijven zoals The Giving Block maken het voor organisaties gemakkelijker om donaties in digitale valuta te accepteren.

The Giving Block heeft onlangs drie vacatures op haar website gedeeld, die de groei van de sector weerspiegelen.

Leave a Reply