blog

Analyse: Bitcoin door 40.000 euro of eerst dip naar 34.000 euro?

By 11 februari 2021No Comments

Bitcoin is sinds de top maar liefst 4.000 euro gedaald. Dat lijkt een grote daling, maar als we het in perspectief plaatsen valt het mee. Kan bitcoin deze week nog een nieuwe poging doen om door 40.000 euro te breken? Alle grafieken in deze analyse zijn uitgedrukt in euro.

Huidige situatie

Bitcoin is wat gedaald, maar de koers vindt nu ondersteuning. Dat zie je op de dertig-minutengrafiek hieronder. Die prijs beweegt zich nu in een kanaal. Dat betekent dat bitcoin op en neer stuitert tussen twee evenwijdige trendlijnen. Maar wat ook opvalt is dat de prijs nu ondersteuning vindt op 36.500 euro, de oranje balk op de grafiek.

Bij deze prijs vond bitcoin kort weerstand, op de dag dat Tesla in bitcoin investeerde. Dat zie je links op de grafiek. Weet bitcoin deze weerstand te veranderen in een ondersteuning?

Dezelfde grafiek uitgezoomd

Als je in bitcoin investeert, weet je dat de koers soms met tientallen procenten kan stijgen én dalen. En eigenlijk valt de daling van afgelopen dagen nog wel mee. Dat zie je beter wanneer je naar de vier-uursgrafiek kijkt. Bitcoin is wat in waarde gedaald, maar de teller staat nog steeds op 37.000 euro. Dat is ruim 4.000 euro meer dan op het tijdstip dat het Tesla-nieuws naar buiten kwam.

Door dat goede nieuws brak bitcoin met overtuiging door de rode balk, de weerstand op 34.000 euro. Ook zien we dat de stijgende trend vanaf eind januari nog steeds intact is. De koers bevindt zich namelijk nog steeds boven de stijgende blauwe trendlijn.

Wat verwachten we van bitcoin?

Deze grafiek geeft eigenlijk al een mooi beeld van onze verwachtingen van de komende dagen. We beschrijven twee scenario’s: bullish (positief) en bearish (negatief).

Bullish
Breekt bitcoin uit het dalend kanaal van afgelopen dagen? Dan kan de koers een poging doen om door 40.000 euro te breken. Dit is de groene lijn op de grafiek, en het hoogste punt aller tijden.

Bearish
Maar wat als bitcoin door 36.500 euro zakt, de oranje lijn op de grafiek? In dat geval kan bitcoin nog ondersteuning vinden op de blauwe trendlijn rond 35.000 euro. Lukt dat niet, dan is 34.000 euro het volgende steunpunt.

Leave a Reply