blogExchanges

MasterCard wil cryptocurrency’s ondersteunen, bitcoin (nog) niet genoemd

By 11 februari 2021No Comments

MasterCard heeft plannen aangekondigd om dit jaar cryptocurrency’s te ondersteunen. In theorie betekent dit dat bijna een miljard gebruikers digitale activa kunnen uitgeven bij meer dan 30 miljoen (online) winkels.

Nieuwe klanten en loyaliteit

Het bedrijf is van mening dat dit enerzijds nieuwe klanten kan trekken, maar anderzijds loyaliteit kan opbouwen bij bestaande klanten.

‘Het gaat om keuze. MasterCard is hier niet om u aan te bevelen cryptocurrency’s te gaan gebruiken. Maar we zijn er om klanten, verkopers en bedrijven in staat te stellen digitale waarde te verplaatsen.’

Vier criteria

De creditcardmaatschappij heeft nog niet bekend gemaakt welke cryptocurrency’s ze willen integereren. MasterCard heeft zich wel positief uitgelaten over stablecoins. Deze willen ze ondersteunen vanwege hun ‘betrouwbaarheid en veiligheid.’

Niet elke cryptocurrency voldoet aan de eisen van MasterCard, ze hebben vier criteria opgesteld:

  1. robuuste consumentenbescherming, waaronder de privacy en veiligheid van de consument
  2. strikte naleving van KYC
  3. naleving van lokale wet- en regelgeving
  4. stabiliteit als betaalmiddel.

Ondersteuning cryptocurrency digitale banken

MasterCard zegt ook contact te hebben met verschillende grote centrale banken over de hele wereld om CBDC’s te ondersteunen. Vorig jaar bracht het bedrijf een tool uit om te demonstreren hoe een CBDC kan worden gebruikt door consumenten via de infrastructuur van MasterCard.

In de aankondiging staat ook dat er een toenemende vraag naar digitale activa is onder klanten. Zij gebruiken hun creditcard om tijdens deze bullmarkt cryptocurrency te kopen.

‘Digitale activa worden een steeds belangrijker onderdeel van de betalingswereld.’ aldus MasterCard. ‘We zijn er om klanten, handelaren en bedrijven in staat te stellen digitale waarde – traditioneel of cryptovaluta – te verplaatsen zoals ze willen. Het moet jouw keuze zijn, het is jouw geld.’

MasterCard bezit momenteel 89 blockchain-patenten, terwijl nog eens 285 aanvragen in behandeling zijn. De betalingsprovider houdt zich al enige tijd bezig met cryptobetalingen en werkt samen met Wirex en BitPay om cryptokaarten te maken.

Welk miljardenbedrijf wordt de volgende?

De aankondiging van MasterCard past in een mooie trend van grote bedrijven die in crypto gaan. Deze week kondigde Tesla een aankoop aan van 1,5 miljard dollar bitcoin uit zijn kasreserve, eraan toevoegend dat ze binnenkort bitcoin voor zijn auto’s zal accepteren.

Vorige week kondigde PayPal aan dat ze cryptobetalingen wil aanbieden aan al zijn 26 miljoen handelaren. Dit kwam na een evaluatie van de bestaande diensten, de tot nog toe beperkte crypto handelsdiensten overtroffen alle verwachtingen.

Twee weken geleden bevestigde Al Kelly, de grote baas bij Visa, dat het bedrijf zich willen toewijden aan cryptobetalingen en onramps.

Wie wordt de volgende? Er wordt gesproken over Apple. Als Bitcoin geïntegreerd kan worden in de Apple Wallet, dan wordt het voor honderden miljoenen klanten opeens wel heel makkelijk om bitcoin te kopen. Max Keiser denkt echter dat Oracle de volgende wordt:

Leave a Reply