blog

Veel bedrijven zullen net als Tesla investeren in Bitcoin

By 10 februari 2021No Comments

Na de investering van Tesla in bitcoin zullen er nog veel meer bedrijven volgen. Dat is de verwachting van Michael Sonnenshein, de CEO van cryptocurrency investeringsfonds Grayscale. Sonnenshein was op 10 februari te gast bij CNBC.

Vraag gaat van ‘waarom’ naar ‘waarom niet’

Volgens Sonnenshein verandert het nieuws rondom Tesla en bitcoin de vraag naar bitcoin. Shonnenshein denkt namelijk dat er meer ‘visionairs’ zoals Elon Musk in bitcoin zullen investeren:

‘Het zou me niet verbazen als er nu een soort race ontstaat. Je hebt Elon Musk, je hebt Michael Saylor, Jack Dorsey. Veel andere visionaire leiders in disruptieve bedrijven zullen zich realiseren dat de vraag is verschoven van ‘waarom’ naar ‘waarom niet’, en houden andere bedrijven in de gaten die zich gaan bezighouden met bitcoin als onderdeel van hun treasury-programma.’

‘Deze bedrijven hebben andere bedrijven zoals MicroStrategy in de loop van de tijd in zien stappen, en geloven in de groei van bitcoin. Dus of ze nu instappen, tien procent hoger, of tien procent lager, maakt uiteindelijk niet uit. Deze bedrijven geloven dat bitcoin uiteindelijk een groei gaat doormaken.’

De toekomst ziet er goed uit voor bitcoin volgens Sonnenshein, hij zegt dat de institutionele instroom aan momentum heeft gewonnen sinds het begin van het nieuwe jaar:

‘Als de stromen een indicatie zijn van de belangstelling van beleggers na ons recordjaar in 2020, ben ik zeer verheugd en overtuigt dat dat momentum dit jaar niet alleen aanhoudt, maar zelfs versnelt. We zien op dit moment een zeer aanhoudende en groeiende vraag van veel institutionele spelers.’

Grayscale blijft fonds uitbreiden

Ondertussen blijft Grayscale zijn Bitcoin Trust Fonds uitbreiden. Op dit moment beheert Grayscale meer dan 30 miljard dollar aan bitcoin, dat is meer dan 3 procent van het totaal aantal bitcoins in omloop. In totaal beheren institutionele partijen 1,2 miljoen bitcoin, meer dan 6 procent van alle bitcoins in omloop.

Op de grafiek hieronder zie je de bitcoin prijs aan de gele lijn en de uitbreiding van het Grayscale Bitcoin Trust Fonds aan de blauwe balken. 

Leave a Reply