blog

Miljardair Mark Cuban over Ethereum, Matic en Bitcoin

By 19 februari 2022No Comments

Miljardair en ondernemer Mark Cuban, voornamelijk bekend van het programma Shark Tank, is niet vies van crypto. In een interview met Crypto Banter vertelde hij vooral veel ethereum en polygon te bezitten. Hij gaat wat dieper in op de mogelijkheden en zijn crytpoavontuur.

‘Bitcoin is geen hedge tegen inflatie’

Om te beginnen sprong één uitspraak van de ondernemer eruit. “Bitcoin is een geweldige store of value, maar het is geen hedge tegen inflatie.” Bitcoin, de marktleider in de cryptomarkt, is juist voor veel mensen een middel om zichzelf te beschermen tegen inflatie, maar dit gaat niet op voor Cuban. Hij vertelt dat elke keer als de inflatie stijgt, bitcoin daalt. “Er is ook geen levensduur waarin dat plaats zal vinden.”

80% buiten Shark Tank investeringen in altcoins

Hij is wel erg te spreken over twee altcoins: ETH en MATIC. Hij zegt dat bitcoin een geweldig product is, maar hij lijkt een grotere fan van deze twee. Buiten zijn Shark Tank investeringen zit 80% van zijn portfolio in deze twee coins.

“Ethereum en polygon, waar ik allebei veel van bezit, kan je het nut van inzien. Je ziet daar steeds meer toepassingen opduiken, en we zullen zien wat er gebeurt met ETH 2.0 in termen van gas fees. Ik denk dat Polygon geweldig werk heeft geleverd, en je hebt andere blockchains die hetzelfde proberen te doen.”

Over Polygon (MATIC)

Ethereum transacties kunnen best langzaam en daarnaast ook duur zijn. Dat kon volgens Polygon beter. Daarom bouwde Polygon een netwerk dat een ondersteunende laag biedt aan het Ethereum netwerk. Deze ‘Layer 2’ oplossing maakt transacties efficiënter.

Matic kwam laatst nog in het nieuws omdat Sequoia Capital India, een bedrijf dat investeringen doet voor hun klanten, 450 miljoen dollar kocht van de coin. In euro’s staat dit gelijk aan ongeveer 393 miljoen euro. Dit bedrijf gelooft – net als Mark Cuban – heilig in het onderliggende netwerk van Matic.

De-Fi uitproberen

Cuban is naast het HODL’en van ethereum en polygon, flink aan het testen met De-Fi producten. Hij zegt in het interview bijvoorbeeld Aave te gebruiken. “Gecentraliseerde geldmarkten zijn een gedoe en De-Fi is een betere manier’, zegt de ondernemer. “Ik ben een grote fan.”

Leave a Reply