blog

Amerikaanse senator: de Fed moet bitcoin kopen

By 19 februari 2022No Comments

Cynthia Lummis, Amerikaans senator uit Wyoming, is positief gezind over bitcoin. Ze zei onlangs dat de Fed bitcoins op de balans moet zetten. Ze kocht zelf haar eerste bitcoin in 2013.

‘Een geweldig idee’

Lummis sprak op een panel van de Orrin G. Hatch Foundation op donderdag. Daar zei ze dat het een geweldig idee is voor de Fed om bitcoin te kopen. “Zodra er een wettelijk en regelgevend kader is, zal dat veel zin hebben,” zei Lummis. “Het feit dat bitcoin volledig gedecentraliseerd is, zal het na verloop van tijd meer alomtegenwoordig maken, en ik denk dat het iets zal zijn dat de Fed op zijn balans zou moeten houden.”

Dit gaat er helaas niet in bij Randal Quarles. Hij is voormalig vicevoorzitter voor toezicht bij de Fed. Hij was ook aanwezig bij het panel, maar hij denkt niet de Fed haar vingers zal branden aan de crypto marktleider. “Om een heleboel politieke, economische redenen denk ik dat het het beste is om de balans van de Fed te behouden, maar de Fed moet wel meer in die richting gaan.” zei Quarles. Lummis vertelde dat de Fed op dit moment 40 miljard dollar aan buitenlandse valutareserves bezit.

Bitcoin virus

Het komt steeds vaker voor dat jongeren de oudere generatie aansteken met het bitcoin virus. Dat gebeurde met David Felch, CEO van Border Bank in North Dakota, en zo ook met Lummis. Ze vertelde tijdens het panel dat haar schoonzoon het bitcoin virus overbracht. Dit resulteerde in haar eerste crypto-aankoop. De senator kocht haar eerste bitcoin in 2013, toen de prijs ongeveer 350 dollar (308 euro) was.

Haar vorige baan als penningmeester in Wyoming liet haar verschillende activa onderzoeken. Daar kwam ze ook in aanraking met bitcoin. Toen ze meer leerde over bitcoin, begon ze de munt te zien als een store of value. “Bitcoin is digitaal goud. Het is hard geld en er zullen er maar 21 miljoen ooit worden geproduceerd”, zei Lummis. Ze is hierdoor al lange tijd pro-crypto.

Leave a Reply