blog

Miljardair Icahn noemt dollar waardeloos en overweegt miljard in bitcoin en cryptocurrrency te investeren

By 27 mei 2021No Comments

In 2018 zei de activistische investeerder en miljardair Carl Icahn tegen de Amerikaanse zender CNBC dat crypto waanzin was en dat hij er nooit iets mee zou doen. Nu lijkt de man met een geschat vermogen van 15,6 miljard dollar gedraaid en geeft hij aan zich in de industrie te verdiepen.

In een interview met Bloomberg laat Icahn zelfs weten een investering van meer dan 1 miljard dollar te overwegen.

Al moet daar meteen bij gezegd worden dat het vreemd is om van tevoren een grote investering aan te kondigen. Zeker als het om een investering van deze omvang gaat die de potentie heeft om de markt in beweging te zetten.

Steeds meer miljardairs draaien bij

Icahn voegt zich met dit statement in een rijtje van andere rijkaards die door de jaren heen hun mening over bitcoin radicaal hebben veranderd. Denk bijvoorbeeld aan Ray Dalio die kortgeleden aangaf bitcoin te bezitten, maar ook figuren als Elon Musk en Michael Saylor horen in dit rijtje thuis. Wat veel mensen misschien alweer zijn vergeten is dat Saylor in 2013 nog riep dat de dagen van bitcoin geteld waren.

Tijden kunnen veranderen zullen we maar zeggen. Saylor is nu misschien wel de grootste bitcoin bull ter wereld. Icahn is de volgende grootheid, wat vermogen betreft, die zich volledig op bitcoin en mogelijk andere cryptocurrency’s lijkt te storten.

Het geeft eens te meer aan dat je zelfs de woorden van een miljardair met een korreltje zout moet nemen. Icahn laat in het interview wel duidelijk weten op dit moment nog geen cryptocurrency gekocht te hebben. Hij en zijn team zijn op dit moment nog vooral onderzoek aan het doen en daarbij werden onder andere de namen van bitcoin en ethereum genoemd.

Kritiek op gebrek aan intrinsieke waarde cryptocurrency onterecht

Hoewel Icahn al de respectabele leeftijd van 85 heeft bereikt, lijkt hij zich serieus in cryptocurrency’s te hebben verdiept. ‘De kritiek rondom cryptocurrency’s dat ze geen intrinsieke waarde hebben is onterecht,’ aldus Icahn. In het interview begint hij in het kader daarvan onder andere over de dollar.

‘Wat is nu eigenlijk de waarde van een dollar? De enige waarde die de dollar heeft is dat je er belasting mee kan betalen,’ zo stelt Icahn. Bitcoin en andere cryptocurrency’s kunnen volgens Icahn de rol van store of value vervullen die de dollar niet meer heeft. Mensen zijn volgens de miljardair ook op zoek naar alternatieven omdat delen van de aandelenmarkt momenteel voor ridicule prijzen over de toonbank gaan.

Als Icahn wordt gevraagd wat volgens hem het nut is van cryptocurrency’s, dan noemt hij vooral de store of value functie op. Opvallend is dat hij in Ethereum zowel een betalingssysteem als een store of value ziet en in bitcoin slechts als een store of value. Verder blijft het nog even speculeren van Icahn met zijn miljarden gaat doen. Het interview met Bloomberg zal in ieder geval niet het laatste zijn wat we van de man horen over cryptocurrency’s.

Leave a Reply