blog

Ethereum laag 2 Polygon (Matic) krijgt investering van eigenaar NBA-team

By 27 mei 2021No Comments

Mark Cuban vult zijn 24 uur per dag ontzettend efficiënt. Op dit moment speelt sterspeler Luka Doncic van zijn basketbalteam Dallas Mavericks de sterren van de hemel in de play-offs. Toch heeft clubeigenaar Cuban tijd om te spreken over een strategische investering in Polygon.

Hij prijst deze tweede laag van Ethereum vanwege de multi-chain benadering van het protocol.

Polygon tot ETH 2.0

Terwijl grote namen zoals Goldman Sachs zich scharen achter Ethereum vanwege de lange termijn, lijkt Cuban op dit moment vooral geïnteresseerd op de korte termijn. En die korte termijn wordt getekend door onder andere Polygon, die de tijd goed lijkt te benutten voordat ETH 2.0 volledig is uitgebracht.

Polygon, vroeger bekend als Matic, heeft als doel de schaalbeperkingen die Ethereum teisteren aan te pakken door de interoperabiliteit te leveren die nodig is om Ethereum-compatibele ketens te bouwen en te verbinden. Ofwel, Ethereum is traag en duur, verplaats je transacties naar Polygon.

DeFi en Uniswap

De schaaloplossing voor laag 2 die door het bedrijf is ontwikkeld, is vooral handig voor projecten zoals gedecentraliseerde financiering (defi). Een decentrale exchange als Uniswap wil juist doorvoerknelpunten en hoge kosten vermijden die momenteel van invloed zijn op het Ethereum-mainnet.

Cuban heeft niet bekend gemaakt onder welke voorwaarden hij heeft geïnvesteerd, en wat de omvang is, maar zei wel:  ‘Ik was een Polygon-gebruiker en merk dat ik het steeds vaker gebruik.’ Hij is al van plan om Polygon te integreren in Lazy.com, een ander blockchain-bedrijf in zijn portfolio, om gebruikers te helpen NFT’s weer te geven.

Polygon SDK volgende ontwikkeling

Deze investering sluit aan andere ontwikkelingen van Polygon, namelijk de uitrol van de Polygon SDK. De SDK stelt ontwikkelaars in staat om op maat gemaakte stand-alone ketens te bouwen die compatibel zijn met Ethereum en zijn groeiende reeks modules.

Polygon heeft een mini-ecosysteem gebouwd waarin meerdere ketens samen kunnen werken, daarnaast ondersteunt het proof-of-stake model ‘zero-gas’-transacties en vrijwel onmiddellijke bevestigingen.

Verwacht wordt dat Rollups en Plasma ook worden geïntegreerd in Polygon SDK. Dit betekent dat de schaalbaarheid nog beter wordt en transacties nog sneller uitgevoerd kunnen worden.

Leave a Reply