Bitcoinblog

Michiel aan ‘t wiel: Wie is de draad volledig kwijt, bitcoin of ik?

By 22 november 2019No Comments

We zijn na een korte periode van consolidatie weer in beweging en dat is geweldig voor de volatiliteit en daarmee voor de diehard traders. Echter rammelt er iets. Dit zaakje stinkt en mijn instinct zegt me dat het niet klopt. De kant die we nu op gaan lijkt nog niet een definitieve richting. Gelukkig beginnen de doodverklaringen van bitcoin (BTC) tegenwoordig ook al bij prijzen rond de $7.400, terwijl dit de laatste keer de ronde deed bij prijzen van zo’n $4.000 per bitcoin.

Hieronder een aantal bullish argumenten om de spirit erin te houden:

  • Targets die mensen tijdens de run omhoog gezet hebben om in te kopen worden ineens drastisch verlaagd. Waar deze $7.400 voor velen een droom leek te zijn om bitcoin aan te schaffen, verlagen diezelfde mensen nu hun biedingen naar $5.000 en lager.
  • Het volume is momenteel nog relatief laag (zoals te zien op afbeelding 1). Na een consolidatiezone gaat het volume op een beweging vaak flink omhoog. Dit voedt mijn argwaan des te meer.
  • Fear, Uncertainty, and Doubt (FUD) omtrent China: fake-/oude artikelen uit het prachtige China. Tot op de dag van vandaag heeft dit soort nieuws mij enkel een hoop goeds gebracht doordat ik mij niet te laten leiden door dergelijke berichten. Gisteren verscheen tijdens de dump het nieuws dat een kantoor van Binance in Shanghai gesloten zou zijn. Echter kwam Changpeng Zhao (CZ), de CEO van de cryptocurrency exchange al snel met een tweet om dit te ontkrachten.
  • De eerder genoemde doodverklaringen van bitcoin en genoemde targets onder de $1.000 die al voorbij komen zijn vaak ook een positieve indicator dat we rond een (lokale) bodem zitten.
  • Bitcoin zou effectief zo’n drie maanden in een bull market verkeren óf te maken hebben met een flinke bounce in een bear market. Hoe je het ook bekijkt, in mijn ogen is er te veel gaande om nu af te glijden naar de lows van $3.000.

Hopelijk gaan we de komende dagen zien dat dit de inleiding bleek te zijn van iets veel mooiers.

michiel_ipenburg_column_aan_het_wiel_wie_is_de_draad_kwijt_bitcoin_of_ik_afbeelding1Afbeelding 1: de koers van bitcoin (BTC) op de 3-dagelijkse chart – dump op laag volume

Zoals op bovenstaande afbeelding is te zien, gaan toppen en bodems gepaard met flink volume. Neem bijvoorbeeld december 2017, december 2018 en juli 2019. Ervan uitgaande dat bitcoin zijn bullish momentum op de hogere tijdframes (3-dagelijkse en wekelijkse chart) niet compleet is verloren zou dit een tussenstop kunnen zijn, zoals te zien is op onderstaande afbeelding.

michiel_ipenburg_column_aan_het_wiel_wie_is_de_draad_kwijt_bitcoin_of_ik_afbeelding2Afbeelding 2: de tussenstops van bitcoin (BTC) in een uptrend, weergegeven in oranje

Altcoins

Altcoins denderen momenteel ook niet 30% omlaag bij een bitcoin-koersdaling van 5% zoals in de bear market. Sommigen weten zelfs flink te profiteren van het aansukkelen van bitcoin. Vele altcoins zijn de bear market nog niet eens uit geweest. Op wekelijkse charts zijn enkele bullish divergences te vinden en er zou over de komende weken zomaar flink wat vuurwerk kunnen ontstaan.


Wil je meer van Michiel lezen, horen en zien? Surf dan naar members.crypto-insiders.nl voor onze meest waardevolle content. Denk aan koersupdates, trading signals, educatieve video’s, geschreven uitleg, Ask Me Anything-sessies en meer! Maak nu een lidmaatschap aan en probeer de eerste 30 dagen gratis! Bekijk hieronder een voorproefje:


Het vertrouwen lijkt in deze “ruwe diamanten” ook verdwenen bij velen die wachten op de winsten van x 10 tot x 20 uit 2017. Dit is natuurlijk nog niet gebeurd (een uitzondering daargelaten). Echter laten veel alts zoals 0x (ZRX) veel tekenen van leven zien en is 0x (ZRX) in een enkele weken tijd van 1500 naar 4300 satoshi gestegen. Daar loopt toch menig aandeelhouder van KPN of ASML het water van in de mond.

Ook hier lijkt het devies dus: gedegen risicomanagement en geduld zijn belangrijke factoren voor succes. Kom je er zelf hier nou niet helemaal uit? Meld je dan nu aan voor onze members-omgeving en probeer onze dienst 30 dagen gratis! Crypto Insider David heeft daar zojuist een eerste video-uitleg gedeeld over risicomanagement! 

Crypto Insider David heeft een nieuwe wekelijkse bitcoin koersanalyse voor je klaarstaan! Er zijn zowel bullish als bearish signalen, maar wat valt hier uit op te maken? David deelt zijn kennis met je in zijn laatste column.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Leave a Reply