Bitcoinblog

Michiel aan ‘t wiel: Waarom laten we ons nog beetnemen?

By 8 november 2019No Comments

De afgelopen weken zagen we veelvuldig politici die op of rond het Malieveld trots aan het vloggen waren over de staking van de boeren: Dat we niet mogen vergeten hoe ongelooflijk hard deze boeren voor ons aan het werk zijn en dat erandere maatregelen” nodig zijn. Voor we er goed en wel erg in hadden zijn ook de stakingen van de bouwvakkers en leraren de revue gepasseerd.

Politici prediken dat het anders moet en dat de voorgestelde maatregelen onacceptabel zijn. Zijn deze politici vergeten dat zij zelf, of meestal hun eigen partijen, in het parlement zitten dat juist dit soort beleid maakt? Makkelijk scoren met loze beloftes en meepraten met de boze groepen demonstranten gaat niks oplossen. Het is tijd voor actie en die kunnen ze krijgen wat mij betreft. Ik ben voornemens niet alle onzin die we voorgeschoteld krijgen als waarheid aan te nemen. Flauw ben ik van alles en iedereen die om de hete brei heen draait.

Een schreeuw om andere maatregelen zien we ook met de opkomst van cryptocurrency en blockchain-technologie. Uiteraard zijn banken en overheden niet gediend van onaangename veranderingen die Bitcoin maar voornamelijk blockchain mogelijk met zich meebrengt. Echter is deze schreeuw om verandering en decentralisatie een goede in mijn optiek. Hiermee hebben we iets in handen waarmee we een vuist kunnen maken tegen een hoop misstanden.


Wil je meer van Michiel lezen, horen en zien? Surf dan naar members.crypto-insiders.nl voor onze meest waardevolle content. Denk aan koersupdates, trading signals, educatieve video’s, geschreven uitleg, Ask Me Anything-sessies en meer! Maak nu een lidmaatschap aan en probeer de eerste 30 dagen gratis! Bekijk hieronder een voorproefje:


Helaas is het politieke spel uit de eerste alinea’s, het opzettelijk misleiden van mensen, ook ingebakken in de cryptowereld. Door Fear, Uncertainty, and Doubt (FUD) te verspreiden of Fear Of Missing Out (FOMO) te creëren aan de hand van “positieve” nieuwsberichten wordt de markt gebrainwasht. Het is dan ook zaak een eigen plan te trekken en de decentrale projecten te supporten die echte verandering brengen in plaats van de hype te volgen. Voor het eerst in tijden is er een echt alternatief en dat zullen we moeten aangrijpen: goed gecentraliseerd of decentraal. Zolang er maar geen beslag gelegd kan worden of een desastreuze rollback van een blockchain mogelijk is ben je al een eind op weg voor veel processen. Een leuk voorbeeld is een project van Nederlandse bodem. Joost Jager is bezig met de ontwikkeling van een berichtendienst à la WhatsApp, maar dan op het Lightning Network; hetgeen de dienst decentraal en vrij van censuur maakt. Lees meer over WHATSAT in de recent verschenen column van Crypto Insider Thom Derks.

Wil je ook je stemgeluid met ons delen? Meld je dan op Telegram aan voor ons gratis discussiekanaal en klets met ons en 1200 leden over alles wat met blockchain en crypto te maken heeft!

Hoe staat het dan eigenlijk met de cryptocurrency-projecten en de waardes van de bijbehorende koersen? Laten we daar even iets dieper op ingaan.

Bitcoin

Bitcoin is op dit moment op een cruciaal punt aanbeland. Het is do or die voor de bulls die boven de $9.000 support moeten vinden om op korte termijn de rally voort te zetten. Het volume lijkt er op het moment van schrijven in te komen en maakt de bears favoriet voor deze slag.

michiel_aan_het_wiel_waarom_laten_we_ons_beetnemen_afbeelding1_bitcoin_BTC_koersAfbeelding 1: dagelijkse grafiek van bitcoin (BTC), moment van de waarheid voor bulls

Als we de vrijdag onder de $9.175 (200 moving average (MA) van de dagelijkse grafiek) afsluiten, dan zou dat mogelijk kunnen betekenen dat we op korte termijn support moeten gaan zoeken laag in de $8.000. Met het verdwijnen van het bullish sentiment komt zelfs de zone rond $6.700 weer in beeld.

Mochten we uit deze zone herrijzen dan dient nog altijd de $9.500 als grote weerstand voor we richting de $10.000 kunnen opstomen.

Altcoins

Altcoins lijken baat te hebben bij het voortmodderen van de koers van bitcoin (BTC). Een aantal coins lijkt te ontwaken uit een maandenlange winterslaap en doorbreekt met volume de downtrend. Een verdere daling van de bitcoin-koers zou voor de waarde van de nog levende altcoins een welkome verrassing kunnen zijn zodat de altcoins kunnen klimmen in bitcoin-waarde.

Crypto Insider David heeft weer een nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse voor je klaar staan! Benieuwd naar zijn opinie en verwachtingen? Lees hem dan snel!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Leave a Reply