Bitcoinblog

Bitcoin koers analyse: prijs zakt met 3% in kwartier, is dat erg?

By 8 november 2019No Comments

Twee weken terug schoot de koers omhoog! En na een lange tijd van zijwaartse beweging gaan we weer iets omlaag. Maar is dat erg? Dat hoeft niet, het kan nog altijd de andere kant op gaan.

Geen zin om het door te lezen? No problem! Axel praat je bij over de cryptomarkt. Let op: de inhoud van de technische analyse in de video kan wat afwijken omdat we de video eerder hebben opgenomen:

Koers zakt door ondersteuning

De afgelopen twee weken vond de bitcoin koers een sterke ondersteuning op 8.100 euro. Het leek alsof de koers er niet onder zou kunnen zakken. Maar dat gebeurde vanmiddag om kwart over twee wel. De prijs van bitcoin zakte in nog geen half uur met drie procent. Bitcoin is nu minder dan 8.000 euro waard. En voor de Amerikanen onder ons: de koers is nu ook onder de psychologische grens van 9.000 dollars.

Wat betekent dit op langere termijn?

We zoomen wat uit op de grafiek om een beter beeld te krijgen. En dan ziet het er eigenlijk helemaal niet zo slecht uit.

De afgelopen maanden is het bitcoin maar niet gelukt om uit een dalende trendlijn te breken. Tot op de avond van 25 op 26 oktober. Toen schoot de koers met veel geweld door de blauwe trendlijn. En die uitbraak is belangrijk, het kan het begin aangeven van een nieuwe stijgende trend.

De koers vindt geen ondersteuning meer op de groene zone. Maar er hoeft nog niets aan de hand te zijn als de koers de trendlijn kan gaan testen:

De koers van de tweede helft van 2019 lijkt ook verdacht veel op de koers van eind 2017 tot de uitbraak in april dit jaar. Deze koers zie je op de grafiek hieronder. Ook toen brak bitcoin uit een dalende trendlijn en vond de koers ondersteuning op een belangrijk punt. Zal de geschiedenis zich gaan herhalen?

Het nog grotere plaatje, bitcoin is vaker uitgebroken

When in doubt, zoom out! Dat zeggen ze wel eens. Dus daarom zoomen we nog verder uit op de grafiek. Je kijkt nu naar de totale geschiedenis van de bitcoin koers. Op de grafiek zie je de belangrijkste momenten waarop de koers is uitgebroken:

Dit zijn de twee meest recente uitbraken. Je ziet dat de bitcoin koers na een uitbraak eerst een tijdje zijwaarts beweegt. Maar daarna gaat het snel. De koers stijgt structureel, totdat de prijs weer een nieuwe top bereikt. En daar begint de cyclus weer opnieuw:

Onze twee scenario’s

Kunnen we weer wat meer actie van de bitcoin koers verwachten? Wij zijn de objectieve bitcoinbroeders, dus je kan van ons natuurlijk weer twee scenario’s verwachten!

Bullish
In het geval dat de koers stijgt kan de bitcoin de oude top rond 9.500 euro opzoeken. Daar ligt een belangrijke weerstandszone.

Bearish
Maar daalt de koers, dan kunnen we een daling verwachten richting 7.200 euro. Voordat het zo ver is kan de koers ondersteuning vinden op de trendlijn. Als de koers snel daalt dan ligt deze ondersteuning op 7.800 euro.

Wie wint de Ledger?

Ook deze week vroegen we jullie om de koers van bitcoin te voorspellen. En dat valt nog niet mee, de koers van bitcoin beweegt flink op en neer! De winnaar kunnen we terugvinden in de reacties op onze nieuwssite. Gefeliciteerd Marijke! Je Ledger Nano S komt zo snel mogelijk jouw kant op ?

Leave a Reply