blog

Trezor neemt afstand van getoonde wallet op live tv door President Maduro van Venezuela

By 8 november 2019No Comments

De Venezolaanse president Nicolás Maduro liet tijdens een segment van de staatstelevisie een hardware wallet van Trezor zien. SatohiLabs, de fabrikant van deze wallets, heeft hier afstand van genomen.

Maduro is blij met de wallet

De reportage, die ook op de Facebook-pagina van de president staat, duurt een uur en gaat helemaal over cryptocurrency’s. Op minuut 18 ontmoet Maduro vertegenwoordigers van een bedrijf met de naam Trezorvenezuela. Zij geven hem een hardware wallet en Maduro laat overduidelijk zijn goedkeuring blijken.

Schending auteursrecht

Satoshilabs heeft gereageerd door een verklaring af te geven waarin ze beweren geen officiële vertegenwoordigers in Venezuela te hebben. Trezor distantieert zich overduidelijk van Trezorvenezuela, ze beschuldigen de Zuid-Amerikaanse partij zelfs van het schenden van het auteursrecht.

“We zijn op geen enkele manier verbonden met mensen die beweren officiële vertegenwoordigers van Trezor te zijn en onderschrijven of staan ​​hun gebruik van ons merk niet toe. We onderzoeken deze inbreuk op het auteursrecht zorgvuldig. Deze personen waren geautoriseerde wederverkopers van Trezor op basis van een wederzijdse overeenkomst gesloten in Q3 2018. We hebben deze reseller in juni 2019 van de lijst van onze geautoriseerde resellers verwijderd wegens inactiviteit.”

Trezor zegt dat ze 150 exemplaren van de Trezor One gegeven hebben aan hun goede vrienden van de Bitcoin Venezuela organisatie. Voor zover Trezor kan achterhalen, is geen van deze wallets aan president Maduro geschonken.

Satoshilabs distantieert zich van Maduro

Het bedrijf verklaarde ook:

“We willen onze houding ten opzichte van de politieke situatie in Venezuela benadrukken. Trezor en Satoshilabs associëren zich met geen enkele politieke figuur, dienend of gepensioneerd, in Venezuela of in een andere regio.”

President Maduro ligt in het binnen- en buitenland onder vuur. De Verenigde Staten noemt Venezuela nu zelfs een schurkenstaat. Het land is dan ook getroffen doordat Amerika de dollar gebruikt (of misbruikt) met harde sancties. In een poging om onder deze sancties uit te komen heeft Maduro opdracht gegeven tot het maken van een eigen cryptocurrency: de Petro-token.

Dat was dan ook het belangrijkste onderwerp van de video reportage van een uur. Het ging voornamelijk over de Petro loketten en geldautomaten. Deze staan in alle 23 filialen van de Banco de Venezuela.

Leave a Reply