Bitcoinblog

Michiel aan ‘t wiel: Het is vijf voor twaalf voor bitcoin (BTC)!

By 29 november 2019No Comments

Bitcoin (BTC) bevindt zich momenteel in één van de belangrijkste zones van het afgelopen jaar. Krijgt de rally een vervolg of haken we hier voorlopig af? Op 1 april begon bitcoin aan een imposante run vanaf de $4.000 om op 26 juni de $14.000 aan te tikken. Nu hebben we na vijf maanden correctie de support van $6.500 aangetikt.

michiel_aan_het_wiel_vijf_voor_twaalf_voor_bitcoin_BTC_column_afbeelding1Afbeelding 1: grafiek van bitcoin (BTC) op de dagelijkse chart. De rode zone is de te breken weerstand

Willen de bulls het momentum terugwinnen dan moet er eerst door de rode zone ($7.500-$7.700) in afbeelding 1 worden gebroken. De volgende zones van weerstand zullen dan op $8.000, $8.350 en $8.600 liggen. Mocht over de komende weken blijken dat de $6.500 de nieuwe low is dan kunnen we ons wellicht opmaken voor duizelingwekkende nieuwe highs in 2020-2021. De afgelopen 3-dagelijkse candle is met een bullish divergence in het voordeel van de bulls gesloten.

Als bitcoin niet door de $7.700 weet te breken dan is er op $7.300 support te vinden. Als dat support-niveau geen stand houdt is de kans aannemelijk dat we vrij rap naar de $7.000 of $6.750 terugvallen. Mocht er op de dagelijkse chart een daling plaatsvinden onder de recente low van $6.500 dan moet er rond de $6.150 absoluut een flinke bullish divergence komen gevolgd door een mega bounce om de 2019-bodem in te luiden.


Wil je meer van Michiel lezen, horen en zien? Surf dan naar members.crypto-insiders.nl voor onze meest waardevolle content. Denk aan koersupdates, trading signals, educatieve video’s, geschreven uitleg, Ask Me Anything-sessies en meer! Maak nu een lidmaatschap aan en probeer de eerste 30 dagen gratis! Bekijk hieronder een voorproefje:


Tot op heden lijkt de strijd nog redelijk in het voordeel van de bulls uit te vallen, maar ik sluit ook zeker een bearish vervolg niet uit. Mocht de koers wegglijden onder de $6.000 op flink volume, dan kunnen we zomaar op $5.000 uitkomen. Daarmee is voor lange tijd het bullish momentum weggevaagd en is zelfs $4.400 niet ondenkbaar.

Altcoins

Diverse altcoins zien er op hoge tijdframes als de wekelijkse chart bijzonder goed uit. Cardano (ADA) lijkt zowel op het USD pair alsmede het BTC pair de bodem te hebben gevonden na een bijzonder pijnlijke daling voor hodlers. Echter is het raadzaam om verstandig om te gaan met altcoins doordat bitcoin het feest zomaar bruut kan verstoren. Ben je benieuwd hoe je het beste je portfolio kan beschermen of ben je op zoek naar een goede entry? Surf dan nu naar onze members-omgeving, meld je aan en probeer onze diensten 30 dagen gratis uit!

Wil je ook jouw stemgeluid laten horen? Klets dan met ons mee op Telegram!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Leave a Reply